Rizskoch vanília és csoki öntettel

Hozzávalók a rizskochhoz:

Elkészítése:

A rizst legalább 3 x alaposan megmosom.

A rizst a folyadékkal,cukorral, csipet sóval felteszem fedő alatt főni, megkevergetem, majd 10 perces lassú forrás után lezárom alatta a tűzet és fedővel jól lezárva hagyom gőzében főni, dagadni.

Közben  a tojássárgákat a cukorral, vaníliával gépi keverővel habosra keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem egy csipet só hozzáadásával.

A kihűlt rizst és 1 ek. lisztet hozzákeverek a tojásos masszához, majd óvatosan  most már csak kézzel belekeverem a kemény tojáshabot is.

Közepes méretű tepsit vajjal kikenek, zsemlemorzsával vékonyan behintek és a rizskochot beleöntöm,rázogató mozdulatokkal eloszlatom.

Előmelegített sütőbe, 180°C-on, 30-40 percig légkeveréssel sütöm. Tűpróbát végzek.

Vanília és csoki öntettel tálalom.

Címkék: ,
Tovább a blogra »