Hozzávalók a rizskochhoz:
Elkészítése:
A rizst legalább 3 x alaposan megmosom.
A rizst a folyadékkal,cukorral, csipet sóval felteszem fedő alatt főni, megkevergetem, majd 10 perces lassú forrás után lezárom alatta a tűzet és fedővel jól lezárva hagyom gőzében főni, dagadni.
Közben a tojássárgákat a cukorral, vaníliával gépi keverővel habosra keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem egy csipet só hozzáadásával.
A kihűlt rizst és 1 ek. lisztet hozzákeverek a tojásos masszához, majd óvatosan most már csak kézzel belekeverem a kemény tojáshabot is.
Közepes méretű tepsit vajjal kikenek, zsemlemorzsával vékonyan behintek és a rizskochot beleöntöm,rázogató mozdulatokkal eloszlatom.
Előmelegített sütőbe, 180°C-on, 30-40 percig légkeveréssel sütöm. Tűpróbát végzek.
Vanília és csoki öntettel tálalom.