Hozzávalók a rizskochhoz:
- 18 dkg rizs,
- 3/4 l tej és víz, azonos arányban,
- 5 dkg cukor,
- só,
- 3 tojás,
- 12 dkg cukor,
- 1 ek. liszt,
- vanília.
Elkészítése:
A rizst legalább 3 x alaposan megmosom.
A rizst a folyadékkal,cukorral, csipet sóval felteszem fedő alatt főni, megkevergetem, majd 10 perces lassú forrás után lezárom alatta a tűzet és fedővel jól lezárva hagyom gőzében főni, dagadni.
Közben a tojássárgákat a cukorral, vaníliával gépi keverővel habosra keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem egy csipet só hozzáadásával.
A kihűlt rizst és 1 ek. lisztet hozzákeverek a tojásos masszához, majd óvatosan most már csak kézzel belekeverem a kemény tojáshabot is.
Közepes méretű tepsit vajjal kikenek, zsemlemorzsával vékonyan behintek és a rizskochot beleöntöm,rázogató mozdulatokkal eloszlatom.
Előmelegített sütőbe, 180°C-on, 30-40 percig légkeveréssel sütöm. Tűpróbát végzek.
Vanília és csoki öntettel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: