Anna konyhája

Csirke zöldségágyon

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkecomb,
  2. só,
  3. bors,
  4. 1 ek kakukkfű,
  5. 1 fej fokhagyma,
  6. 4-5 db sonka hagyma,
  7. 4 szál fiatal sárgarépa,
  8. 1 kis fej karfiol,
  9. 1 fej brokkoli,
  10. 3 db édesburgonya,
  11. olívaolaj,
  12. 2 dl ketchup,

Elkészítése:

A csirkecombok bőrét eltávolítom, majd a forgónál kettévágom. Sózom, borsozom.

Egy mélyebb tálban, 2 dl ketchupot összekeverek 1 dl olívaolajjal, 1 ek kakukkfűvel és 4 gerezd zúzott fokhagymával. Beleforgatom a csirkecombokat, és 1 órát állni hagyom.

Megtisztítom a zöldségeket, a fokhagymát egészben hagyom, a vöröshagymát félbevágom, a karfiolt és a brokkolit rózsáira szedem,a sárgarépát hosszában és keresztben kettévágom, az édesburgonyát hosszában negyedelem. Megsózom és összekeverem, hogy a só mindenhol érje.

Egy sütőtálba teszem a csirkecombokat, majd köré és közé rakom a zöldségeket. A maradék fűszeres ketchupot rálocsolom. A tálat lefedem, és 200 °C-os sütőben 1-1,5 órát sütöm.

Ha a hús megpuhult, a zöldségeket egy tálra kiszedem, és letakarom, melegen tartom.

A csirkecombokat kisebb sütőtálra rakom, a szaftot ráöntöm, és visszateszem a sütőbe, megpirítom. Közben a szafttal locsolgatom.

A zöldségekre rakom a csirkecombokat, és forrón tálalom. 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!