Omlós tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 1 tojássárgája,
- 1 tk só,
- 1-2 ek hideg víz,
Elkészítése:
A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom, és a 1-2 órára a hűtőbe teszem.
A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy az oldala is fedve legyen. A lelógó részeket a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Az alját villával sűrűn megszurkálom.
Töltelék hozzávalói:
- 40 dkg kelbimbó,
- 2 db színes paprika,
- olívaolaj,
- 10 dkg szárazkolbász,
- 15 dkg bacon,
- 3 gerezd fokhagyma,
- 3 db tojás,
- 2,5 dl tejszín,
- só,
- bors,
Elkészítése:
1 ek olívaolajon megpirítom a felaprított bacont, majd hozzáadom a falkarikázott kolbászt, és együtt pirítom tovább.Szűrőkanállal kiszedem, és félreteszem.
A maradék olajon megpirítom a megtisztított kelbimbót, a zúzott fokhagymát, és a vékonyra felszeletelt paprikákat. 1-2 ek vizet aláöntök, megsózom, és lefedve, néha megkevergetve, közepes lángon, félig puhára párolom.
A tojásokat kézi habverővel enyhén felverem, majd hozzákeverem a tejszínt. Sózom, borsozom, majd belekeverem a kelbimbót, és a megpirított bacon-kolbász elegyet.
Az így elkészített tölteléket az előkészített piteformába öntöm. Enyhe ütögetéssel elegyengetem, majd 180 °C-ra felmelegített sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: