Anna konyhája

Kelbimbós-baconos quiche

Omlós tészta hozzávalói:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg vaj,
  3. 1 tojássárgája,
  4. 1 tk só,
  5. 1-2 ek hideg víz,

Elkészítése:

A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom,  és a 1-2 órára a hűtőbe teszem.

A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy az oldala is fedve legyen. A lelógó részeket a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Az alját villával sűrűn megszurkálom. 

Töltelék hozzávalói:

  1. 40 dkg kelbimbó,
  2. 2 db színes paprika,
  3. olívaolaj,
  4. 10 dkg szárazkolbász,
  5. 15 dkg bacon,
  6. 3 gerezd fokhagyma,
  7. 3 db tojás,
  8. 2,5 dl tejszín,
  9. só,
  10. bors,

Elkészítése:

1 ek olívaolajon megpirítom a felaprított bacont, majd hozzáadom a falkarikázott kolbászt, és együtt pirítom tovább.Szűrőkanállal kiszedem, és félreteszem.

A maradék olajon megpirítom a megtisztított kelbimbót, a zúzott fokhagymát, és a vékonyra felszeletelt paprikákat. 1-2 ek vizet aláöntök, megsózom, és lefedve, néha megkevergetve, közepes lángon, félig puhára párolom.

A tojásokat kézi habverővel enyhén felverem, majd hozzákeverem a tejszínt. Sózom, borsozom, majd belekeverem a kelbimbót, és a megpirított bacon-kolbász elegyet.

Az így elkészített tölteléket az előkészített piteformába öntöm. Enyhe ütögetéssel elegyengetem, majd 180 °C-ra felmelegített sütőben, 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!