Anna konyhája

Erdélyi rakott káposzta

Hozzávalók:

  1. 1 kg savanyú káposzta,
  2. 50 dkg darált sertéshús,
  3. 15-20 dkg rizs,
  4. 30 dkg füstölt házi kolbász,
  5. 1 nagy fej vöröshagyma,
  6. 4 gerezd fokhagyma,
  7. 1 ek őrölt fűszerpaprika,
  8. majoránna,
  9. só,
  10. bors,
  11. 2 ek olaj vagy zsír,
  12. 25 dkg tejföl a rétegzéshez, + 25 dkg a tálalásnál,

Elkészítése:

A káposztát kicsit átmosom, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd leszűröm.

A rizst a hagyományos módon megpárolom.

3 ek olajon a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, kicsit megdinsztelem. Rádobom a felkarikázott kolbászt, és egy kicsit lepirítom.

A tűzről leemelem, rászórom az őrölt paprikát, elkeverem, majd hozzáadom a darált húst is. Fehéredésig sütöm, majd sóval, borssal, majoránnával bőségesen fűszerezem. Fedő alatt, mérsékelt tűzön készre párolom.

Egy tűzálló sütőtál alját vékonyan kizsírozok. Egyenletesen elterítem rajta a káposzta felét, és 1-2 ek tejföllel megkenem.  

Rászórom a főtt rizst, majd erre kerül a darált húsos keverék. Ismét 1-2 ek tejföllel megkenem, majd betakarom az egészet a maradék káposztával, és rákenem a maradék tejfölt.

200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul.

Tálaláskor kockákra szelem, és a forró rakott káposztát  hideg tejföllel

leöntöm.

 

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!