Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta,
- 50 dkg darált sertéshús,
- 15-20 dkg rizs,
- 30 dkg füstölt házi kolbász,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 1 ek őrölt fűszerpaprika,
- majoránna,
- só,
- bors,
- 2 ek olaj vagy zsír,
- 25 dkg tejföl a rétegzéshez, + 25 dkg a tálalásnál,
Elkészítése:
A káposztát kicsit átmosom, hogy ne legyen túlságosan savanyú, majd leszűröm.
A rizst a hagyományos módon megpárolom.
3 ek olajon a felkockázott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, kicsit megdinsztelem. Rádobom a felkarikázott kolbászt, és egy kicsit lepirítom.
A tűzről leemelem, rászórom az őrölt paprikát, elkeverem, majd hozzáadom a darált húst is. Fehéredésig sütöm, majd sóval, borssal, majoránnával bőségesen fűszerezem. Fedő alatt, mérsékelt tűzön készre párolom.
Egy tűzálló sütőtál alját vékonyan kizsírozok. Egyenletesen elterítem rajta a káposzta felét, és 1-2 ek tejföllel megkenem.
Rászórom a főtt rizst, majd erre kerül a darált húsos keverék. Ismét 1-2 ek tejföllel megkenem, majd betakarom az egészet a maradék káposztával, és rákenem a maradék tejfölt.
200 °C-os sütőben addig sütöm, amíg a teteje szépen megpirul.
Tálaláskor kockákra szelem, és a forró rakott káposztát hideg tejföllel
leöntöm.
Kommentek