Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 10 dkg vaj vagy margarin,
- 2 tojássárgája,
- késhegynyi szódabikarbóna,
- 1 dl tejföl,
- só,
- köménymag a tetejére,
Elkészítése:
A liszthez adom a szódabikarbónát, a sót, és a felkockázott vajjal elmorzsolom.
Hozzáadom a tojássárgákat és a tejfölt, majd sima tésztát gyúrok belőle.
Enyhén lisztezett felületen, kb 3 mm vastagságúra kisodrom, majd derelyevágóval négyzetes darabokra vágom. A tetejét a maradék tojásfehérjével vékonyan lekenem, köménymaggal megszórom, majd sütőfóliával bélelt tepsibe rakom. 180 °C-os sütőben, 20-25 perc alatt szép világosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: