Anna konyhája

Zöldfűszeres-baconos csicseriborsós fasirt

Hozzávalók: (4 főre)

  1. 40 dkg főtt csicseriborsó,
  2. 1 tojás,
  3. 1 csokor aprított petrezselyemlevél,
  4. 1 csokor aprított bazsalikomlevél,
  5. 3 gerezd áttört fokhagyma,
  6. só,
  7. bors,
  8. 7 dkg zsemlemorzsa,
  9. olaj a sütéshez,

A paradicsomos mártogatóshoz:

  1. 2 dl sűrű paradicsomlé
  2. 1 evőkanál méz,
  3. 2 teáskanál csilikrém,
  4. 2 gerezd fokhagyma,
  5. 1 fej vöröshagyma,
  6. 2 ek olaj,
  7. 2 dkg vaj,

Elkészítése:

A csicseriborsót aprítóba pürésítem, majd egy tálba teszem, és hozzáadom a felaprított fűszereket. Sózom, borsozom, majd hozzákeverem a zsemlemorzsát, és a tojást is.

Zsemlemorzsával vékonyan beszórok egy vágódeszkát, ráillesztek egy pogácsaszaggatót, és a masszát másfél ujjnyi vastagságúra belenyomkodom. A tetejére egy kevés zsemlemorzsát hintek, és rápacskolom. Leemelem róla a fém hengert, majd az így kapott kerek fasírtokat forró olajban aranybarnára sütöm.

A mártogatóshoz az olajat és a vajat felforrósítom, és megfuttatom rajta a felaprított vöröshagymát és a fokhagymát. Felöntöm a paradicsomlével, és kevergetve felforralom.

Hozzákeverem a csilikrémet, és a mézet, majd pár percig gyenge lángon forralva besűrítem.

A kisütött fasírt mellé tálalom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!