Anna konyhája

Óriás linzerkarika

Hozzávalók:

  1. 30 dkg liszt,
  2. 1/2 csomag sütőpor,
  3. 20 dkg vaj,
  4. 10 dkg porcukor,
  5. csipet só,
  6. 1 tojássárgája,
  7. 2 ek tejföl,
  8. 1 ek vanília kivonat,
  9. 1 üveg savanykás dzsem, (áfonya vagy ribizli )
  10. durvára darált dió, porcukorral tetszés szerint összekeverve,

 

Elkészítése:

A  sütőporos lisztre szórok egy csipet sót, hozzákeverem a porcukrot, majd a vajjal összemorzsolom. Hozzáadom a tojássárgákat és a tejfölt, ízesítem a vaníliával, és gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát . Fóliába csomagolom, és 1 órára a hűtőbe teszem pihenni.

Két részre osztom, és egyenként 1/2 cm vastagra nyújtom. Egy cakkos szélű piteformával, ( vagy tányérral ) kb 26-28 cm átmérőjű, kerekre lapokra vágom. Az egyiknek a közepét egy nagyobb méretű pogácsaszaggatóval kiszúrom. Ez lesz a felső lap. Ennek a tetejét tojásfehérjével vékonyan lekenem, majd cukrozott, durvára darált dióval beszórom.

180 °C-os sütőben, 15-20 perc alatt készre sütöm. Amikor a linzerkarikák kihűltek, az alsó lapot dzsemmel megkenem, ráillesztem a felső, diós lapot, majd porcukorral megszórom.

Frissen is nagyon finom, de ha áll egy napot, a lapok puhábbak lesznek, és az ízeknek is van idejük, hogy összeérjenek.

Az eredeti receptet itt találtam.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!