Anna konyhája

Roppanós pálcika

  

Hozzávalók:

  1. 15 dkg liszt,
  2. 10 dkg vaj,
  3. 10 reszelt száraz sajt,
  4. 4 dkg 20 %-os tejföl,
  5. só,

A tetejére:

  1. 1 tojás,
  2. köménymag,

Elkészítése:

A lisztet, a sót, a vajat, és a reszelt sajtot összemorzsolom, majd hozzáadom a tejfölt, és sima tésztává gyúrom.

Lisztezett felületen, 20 x 30 cm-es, 0,5 cm vastag téglalappá sodrom, majd derelyevágóval 0,5 cm széles, hosszú rudakra vágom.

Tojással a tetejét lekenem, köménymaggal beszórom, majd sütőfóliával bélelt tepsibe rakom.

180 °C-os sütőben, kb 20-25 perc alatt piros-ropogósra sütöm.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!