Omlós tészta hozzávalói:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg vaj,
- 1 tojássárgája,
- 1 tk só,
- 1 ek víz,
Elkészítése:
A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom, és a 1-2 órára a hűtőbe teszem.
A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy az oldala is fedve legyen. A lelógó részeket a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Az alját villával sűrűn megszurkálom. A leeső tésztát a díszítéshez felhasználhatom.
Töltelék hozzávalói:
- 1 fej vöröshagyma,
- 10 dkg apróra vágott húsos, füstölt szalonna,
- 10 dkg apróra vágott, nyers, füstölt sonka,
- 15-20 dkg apróra felkockázott mozzarella,
- 3 tojás,
- 1/4 l tejszín, vagy tej,
- só, bors,
- frissen vágott petrezselyem levél, bazsalikom levél,
- 3 dkg vaj,
Elkészítése:
A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, közben hozzáadom a sonkát, majd a felkarikázott vöröshagymát. Pár percig együtt pirítom, majd félreteszem hűlni.
A tojásokat enyhén felverem, sózom, borsozom, fűszerezem a felaprított petrezselyem,- és a bazsalikom levéllel. Hozzáöntöm a tejszínt, majd belekeverem a mozzarellát.
A tésztával kibélelt formába öntöm, egyenletesre elsimítom. 200°C-on, kb 30 perc alatt pirosra sütöm. A maradék tésztát vékony hengerré sodortam, és díszítettem vele a pitét.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: