Anna konyhája

Sonkás-sajtos-hagymás quiche


Omlós tészta hozzávalói:

  • 20 dkg liszt,
  • 10 dkg vaj,
  • 1 tojássárgája,
  • 1 tk só,
  • 1 ek víz,

Elkészítése:

A lisztet sóval, hideg vajjal, tojássárgájával ujjbeggyel összemorzsolom, majd nagyon hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom,  és a 1-2 órára a hűtőbe teszem.

A piteformát vékonyan kivajazom, kilisztezem. A tésztát kerekre sodrom, és a sütőformába illesztem úgy, hogy az oldala is fedve legyen. A lelógó részeket a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Az alját villával sűrűn megszurkálom. A leeső tésztát a díszítéshez felhasználhatom.

Töltelék hozzávalói:

  • 1 fej vöröshagyma,
  • 10 dkg apróra vágott húsos, füstölt szalonna,
  • 10 dkg apróra vágott, nyers, füstölt sonka,
  • 15-20 dkg apróra felkockázott mozzarella,
  • 3 tojás,
  • 1/4 l tejszín, vagy tej,
  • só, bors,
  • frissen vágott petrezselyem levél, bazsalikom levél,
  • 3 dkg vaj,

Elkészítése:

A felkockázott szalonnát zsírjára sütöm, közben hozzáadom a sonkát, majd a felkarikázott vöröshagymát. Pár percig együtt pirítom, majd félreteszem hűlni.

A tojásokat enyhén felverem, sózom, borsozom, fűszerezem a felaprított petrezselyem,- és a bazsalikom levéllel. Hozzáöntöm a tejszínt, majd belekeverem a mozzarellát.

A tésztával kibélelt formába öntöm, egyenletesre elsimítom. 200°C-on, kb 30 perc alatt pirosra sütöm. A maradék tésztát vékony hengerré sodortam, és díszítettem vele a pitét.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!