Hozzávalók a gombapörkölthöz:
- 50 dkg vargánya gomba,
- 2-3 ek olaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 1 ek őrölt piros paprika,
- só,
- őrölt bors,
- 1 csapott ek liszt,
- 1 dl tejföl
Elkészítése:
A megtisztított hagymát apróra, a gombát nagyobbra, vastagabbra felszeletelem.
Olajon megpirítom a hagymát, majd felöntöm kb 1/2 dl vízzel és hagyom lassan főni, majd amikor zsírjára lesült, ismét kis vizet öntök alá, hogy lassan pépessé főzöm. Leveszem a tűzről, majd hozzáadom a pirospaprikát és a gombát. Megkeverem, sózom, borsozom. Visszateszem a tűzre, és kevés víz hozzáadásával, 5-10 percig főzöm.
Közben simára keverem a lisztet és a tejfölt, majd adok hozzá pár kanállal a gomba levéből, hogy ne ugorjon össze a hirtelen melegtől a tejföl, és a habarást hozzákeverem a gombapaprikáshoz. 1-2 percig főzöm, hogy besűrítse a gombát. Frissen, melegen a ricottás gnocchival tálalom.
A hozzávalók a ricottás-spenótos gnocchihoz:
- 45 dkg friss spenót vagy 20-25 dkg fagyasztott,
- 1 + 1 ek olívaolaj,
- 30 dkg ricotta vagy orda,
- 5 dkg reszelt száraz sajt,
- kb 20-25 dkg liszt,
- 2 tojás,
- só,
- őrölt bors,
Elkészítése:
A forró olajon a spenótot kissé megfonnyasztom, majd alaposan kinyomkodom a felesleges nedvességet. ( főleg a fagyasztott spenótnál ) Összedolgozom a ricottával, a reszelt sajttal, a liszttel, sózom, borsozom, végül a tojásokkal puha, formázható tésztát gyúrok.
Több darabra vágom, és lisztezett felületen ujjnyi vastag rudakat sodrok belőlük.
2-3 cm-es darabokra vágom, és lobogva forró, sós vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére, leszűröm, és egy serpenyőben felforrósított olívaolajra kiszedem. Átforgatom, és a forró gombapörkölttel együtt azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: