
A hozzávalók a ricottás-spenótos gnocchihoz:
- 45 dkg friss spenót vagy 20-25 dkg fagyasztott,
- 1 + 1 ek olívaolaj,
- 30 dkg ricotta vagy orda,
- 5 dkg reszelt száraz sajt,
- kb 20-25 dkg liszt,
- 2 tojás,
- só,
- őrölt bors,
Elkészítése:
A forró olajon a spenótot kissé megfonnyasztom, majd alaposan kinyomkodom a felesleges nedvességet. ( főleg a fagyasztott spenótnál ) Összedolgozom a ricottával, a reszelt sajttal, a liszttel, sózom, borsozom, végül a tojásokkal puha, formázható tésztát gyúrok.
Több darabra vágom, és lisztezett felületen ujjnyi vastag rudakat sodrok belőlük.
2-3 cm-es darabokra vágom, és lobogva forró, sós vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére, leszűröm, és egy serpenyőben felforrósított olívaolajra kiszedem, és átforgatom. Azonnal tálalom.
Szaftos húsok, pörköltek, mellé kiváló köret, de egy olaszos paradicsomszósszal, reszelt sajttal is kitűnő étel !


Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: