Anna konyhája

Spenótos-ricottás gnocchi

    

A hozzávalók a ricottás-spenótos gnocchihoz:

  1. 45 dkg friss spenót vagy 20-25 dkg fagyasztott,
  2. 1 + 1 ek olívaolaj,
  3. 30 dkg ricotta vagy orda,
  4. 5 dkg reszelt száraz sajt,
  5. kb 20-25 dkg liszt,
  6. 2 tojás,
  7. só,
  8. őrölt bors,

Elkészítése:

A forró olajon a spenótot kissé megfonnyasztom, majd alaposan kinyomkodom a felesleges nedvességet. ( főleg a fagyasztott spenótnál ) Összedolgozom a ricottával, a reszelt sajttal, a liszttel, sózom, borsozom, végül a tojásokkal puha, formázható tésztát gyúrok.

Több darabra vágom, és lisztezett felületen ujjnyi vastag rudakat sodrok belőlük. 

2-3 cm-es darabokra vágom, és lobogva forró, sós vízben kifőzöm. Amint feljött a víz tetejére, leszűröm, és egy serpenyőben felforrósított olívaolajra kiszedem, és átforgatom. Azonnal tálalom.

Szaftos húsok, pörköltek, mellé kiváló köret, de egy olaszos paradicsomszósszal, reszelt sajttal is kitűnő étel !

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!