Hozzávalók a tésztához:
Hozzávalók a töltelékhez:
Hozzávalók a mártáshoz:
A tetejére megszóráshoz:
Elkészítése:
A tésztával kezdem. A lisztet megsózom, és annyi vizet adok hozzá apránként, hogy kemény, de rugalmas, sima tésztát kapjak. Kerek golyóvá formázom, és letakarva, a hűtőben félórát pihentetem.
Folytatom a töltelékkel.
A hagymákat megtisztítom, és apróra vágom. 2 ek olajat felforrósítok, és a darált húst az apróra vágott hagymákkal együtt, kevergetés mellett lepirítok. 5 percig együtt párolom, majd a tűzről leveszem, és hűlni hagyom.
A sűrített paradicsomot a tojássárgákkal, és a kakukkfűvel együtt a húsos masszába keverem, majd ízesítem sóval, borssal.
A tésztát elfelezem, és sodrógéppel ( vagy sodrófával ) két egyforma méretű téglalapra nyújtom. A sodrógép 6-os fokozatáig nyújtottam.
Az egyik lapon halványan kijelölök 5×5 cm-es négyzeteket, és mindegyik közepére diónyi halmokat rakok a töltelékből. A tésztát a töltelékek között vízszintesen és függőlegesen is vízzel megkenek, és a másik tésztalappal lefedem. A tésztát a töltelékek között erőse összenyomom, és a raviolit derelyevágóval kivágom.
Enyhén forrásban lévő vízben, 1 ek olajjal, adagonként megfőzöm. Amikor a víz tetejére feljönnek a raviolik, szűrőlapáttal kiemelem, és előmelegített tálba teszem.
A mártáshoz 2 ek olajon megfuttatom a felaprított fokhagymát, és a fűszernövényeket, majd a paradicsomlével felöntöm, és pár perces forralással besűrítem.
A raviolikat tányérra teszem, mártással megöntözöm, és reszelt sajtot szórok rá.