Anna konyhája

Gombás pulykamellfilé, töltött almával

Hozzávalók:

  1. 4 nagy szelet pulykamellfilé,
  2. 5 dkg vaj,
  3. 1/2 l tej,
  4. 1/2 fej fokhagyma,
  5. 5 dkg liszt,
  6. friss rozmaring, kakukkfű, bazsalikom,
  7. só,
  8. bors,
  9. 25 dkg gomba,
  10. 2 ek dijoni mustár,
  11. 2 dl száraz, fehérbor,
  12. 15 dkg reszelt sajt,

A körethez:

  1. 6 db alma,
  2. 25 dkg burgonya,
  3. 25 dkg karfiol,
  4. 2 dl tej,
  5. 10 dkg vaj,
  6. só,

Elkészítése:

A 1/4 fej fokhagymát apróra vágok, fél liter tejbe préselem, majd beleteszem a 4 szelet pulykamell filét, és a hűtőben 2-3 óráig állni hagyom. 

A vajat felhevítem, a pulykamelleket  beleforgatom a lisztbe,  mindkét oldalukat megpirítom, majd kiveszem, és félreteszem. 

A maradék fokhagymát vajban üvegesre pirítom, majd hozzáteszem a bazsalikomot, a kakukkfüvet, a rozmaringot és lefedve, lassú tűzön, pár percig pirítom.

A gombát vékony szeletekre vágom és hozzáteszem a fűszerekhez. Amikor a gomba levet ereszt, megszórom borssal és sóval. Hozzáadom a mustárt, rászórom a lisztet,  majd felöntöm 2 dl fehérborral és  lassú tűzön, fedő alatt főzöm.

Kivajazott tepsibe teszem a pulyka szeleteket, és rámerem a gomba mártást. 

Elkészítem a köretet.
25 dkg  burgonyát sós vízben előfőzöm, majd amikor félig főtt, hozzáadom a karfiolt és együtt főzöm tovább. Amikor megpuhultak, leszűröm, és összetöröm. Még melegen hozzáadom a  vajat, kevés tejet, sót és habosra kikeverem.
Az almák közepét  kivájom, az alját egyenesre levágom, hogy szilárdan megálljon, majd a karfiolos krumplipürét púposan belekanalazom. A reszelt sajt 1/3-val megszórom. 
A hússzeletek köré a tepsibe rakom a megtöltött almákat, majd az előmelegített a sütőbe teszem.  180 C fokon, kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöm. Mielőtt teljesen megsülne, megszórom a hússzeleteket is a maradék reszelt sajttal, és visszatolom a sütőbe, amíg a sajt ráolvad.
A receptet a TV Paprika receptjei között találtam.
Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!