Tortellini készítése durumlisztből

Hozzávalók :

  1. 30 dkg durumliszt,
  2. csipet só,
  3. 1 ek olívaolaj,
  4. víz,

Elkészítése:

A tésztát megszórom egy csipet sóval, hozzáadom az olajat, majd apránként kevés vizet hozzáadva, jól gyúrható, sima, kemény tésztát állítok össze. Ruhával letakarom, és legalább 30 percet pihentetem. ( közben a tölteléket elkészítem. )

A pihentetett tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, mindkét felét belisztezem, és a tésztasodró géppel a 4-es fokozatig sodrom. Kb 5 x 5 cm-es négyzetekre vágom.

A négyzetek közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszek, majd a tésztalapot az átlója mentén háromszög alakba összehajtom. A széleket körben összenyomom, majd a háromszög szélső sarkait gyűrű alakban összeszorítom, majd a háromszög felső sarkát hátrahajtom.

Lobogó, sós vízben a tortelliniket több lépésben al dente-re kifőzöm.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »