Hozzávalók :
Elkészítése:
A tésztát megszórom egy csipet sóval, hozzáadom az olajat, majd apránként kevés vizet hozzáadva, jól gyúrható, sima, kemény tésztát állítok össze. Ruhával letakarom, és legalább 30 percet pihentetem. ( közben a tölteléket elkészítem. )
A pihentetett tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, mindkét felét belisztezem, és a tésztasodró géppel a 4-es fokozatig sodrom. Kb 5 x 5 cm-es négyzetekre vágom.
A négyzetek közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszek, majd a tésztalapot az átlója mentén háromszög alakba összehajtom. A széleket körben összenyomom, majd a háromszög szélső sarkait gyűrű alakban összeszorítom, majd a háromszög felső sarkát hátrahajtom.
Lobogó, sós vízben a tortelliniket több lépésben al dente-re kifőzöm.