Anna konyhája

Rikottás-sajtos tortellini

Hozzávalók a tésztához:

  1. 30 dkg durumliszt,
  2. csipet só,
  3. 1 ek olívaolaj,
  4. víz,

A töltelékhez:

  1. 20 dkg rikotta,
  2. 10 dkg reszelt parmezán,
  3. 3 gerezd áttört fokhagyma,
  4. só, bors,
  5. 1 db tojás,
  6. 1 kis csokor apróra vágott bazsalikom,
  7. 1 főtt tojás,

A mártáshoz:

  1. 0,5 l sűrű paradicsomlé,
  2. 3 gerezd fokhagyma,
  3. só,
  4. bors,
  5. 1 ek friss, aprított kakukkfű levél
  6. 1 ek friss, aprított petrezselyem levél,
  7. 2 ek friss, aprított bazsalikomlevél,
  8. 2 ek olaj,

A tetejére megszóráshoz:

  1. 15 dkg reszelt parmezán,

Elkészítése:

A tésztát megszórom egy csipet sóval, hozzáadom az olajat, majd apránként kevés vizet hozzáadva, jól gyúrható, sima, kemény tésztát állítok össze. Ruhával letakarom, és legalább 30 percet pihentetem. ( közben a tölteléket és a mártást elkészítem. )

A töltelékhez a rikottát villával összetöröm, kikeverem, majd a sóval, borssal, a felaprított bazsalikommal  és az áttört fokhagymával ízesítem. Hozzákeverem a reszelt sajtot,  a tojást, végül a lereszelt főtt tojást is.

A mártáshoz 2 ek olajon megfuttatom a felaprított fokhagymát, és a fűszernövényeket, majd a paradicsomlével felöntöm, és pár perces forralással besűrítem.

A pihentetett tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, mindkét felét belisztezem, és a tésztasodró géppel a 4-es fokozatig sodrom. Kb 5 x 5 cm-es négyzetekre vágom.

A négyzetek közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszek, majd a tésztalapot az átlója mentén háromszög alakba összehajtom. A széleket körben összenyomom, majd a háromszög szélső sarkait gyűrű alakban összeszorítom, majd a háromszög felső sarkát hátrahajtom.

Lobogó, sós vízben a tortelliniket több lépésben al dente-re kifőzöm.

Paradicsomos szósszal leöntve, reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálalom. 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!