Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg durumliszt,
- csipet só,
- 1 ek olívaolaj,
- víz,
A töltelékhez:
- 20 dkg rikotta,
- 10 dkg reszelt parmezán,
- 3 gerezd áttört fokhagyma,
- só, bors,
- 1 db tojás,
- 1 kis csokor apróra vágott bazsalikom,
- 1 főtt tojás,
A mártáshoz:
- 0,5 l sűrű paradicsomlé,
- 3 gerezd fokhagyma,
- só,
- bors,
- 1 ek friss, aprított kakukkfű levél
- 1 ek friss, aprított petrezselyem levél,
- 2 ek friss, aprított bazsalikomlevél,
- 2 ek olaj,
A tetejére megszóráshoz:
- 15 dkg reszelt parmezán,
Elkészítése:
A tésztát megszórom egy csipet sóval, hozzáadom az olajat, majd apránként kevés vizet hozzáadva, jól gyúrható, sima, kemény tésztát állítok össze. Ruhával letakarom, és legalább 30 percet pihentetem. ( közben a tölteléket és a mártást elkészítem. )
A töltelékhez a rikottát villával összetöröm, kikeverem, majd a sóval, borssal, a felaprított bazsalikommal és az áttört fokhagymával ízesítem. Hozzákeverem a reszelt sajtot, a tojást, végül a lereszelt főtt tojást is.
A mártáshoz 2 ek olajon megfuttatom a felaprított fokhagymát, és a fűszernövényeket, majd a paradicsomlével felöntöm, és pár perces forralással besűrítem.
A pihentetett tésztát ujjnyi vastag szeletekre vágom, mindkét felét belisztezem, és a tésztasodró géppel a 4-es fokozatig sodrom. Kb 5 x 5 cm-es négyzetekre vágom.
A négyzetek közepére 1-1 kiskanálnyi tölteléket teszek, majd a tésztalapot az átlója mentén háromszög alakba összehajtom. A széleket körben összenyomom, majd a háromszög szélső sarkait gyűrű alakban összeszorítom, majd a háromszög felső sarkát hátrahajtom.
Lobogó, sós vízben a tortelliniket több lépésben al dente-re kifőzöm.
Paradicsomos szósszal leöntve, reszelt parmezánnal megszórva azonnal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: