Anna konyhája

Narancsos pulykacomb

Hozzávalók:

  1. 2 kg pulykacomb filé,
  2. 1/2 dl frissen facsart narancslé,
  3. 1 ek mustár,
  4. 1 ek ketchup,
  5. 1 kk őrölt bors,
  6. 1 kk őrölt koriander,
  7. 2 ek szójaszósz,
  8. 1 nagy fej vöröshagyma,
  9. 10 dkg füstölt szalonna,
  10. 2 dl édes fehérbor,
  11. 2 x 1 kk majoránna,
  12. 5 gerezd fokhagyma,
  13. só,

A hagymás dödölléhez:

  1. 1,5 kg burgonya,
  2. kb 75 dkg liszt,
  3. só,
  4. olaj,
  5. 2 fej vöröshagyma,
  6. olaj,

Elkészítése:

A pulykahúst megmosom, leszárítom, majd megsózom, és majoránnával megszórom.

A füstölt szalonnát apróra vágom, és zsírjára kisütöm, majd megfonnyasztom rajta a megtisztított, és apróra felvágott vöröshagymát.

A pulykacombokat erős lángon körbesütöm a hagymás zsíron, majd egy tűzálló tálba rakom.

A visszamaradt zsírt összekeverem a narancsszörppel, a mustárral, a ketchuppal, a szójaszósszal, a borssal, a zúzott fokhagymával, és a fűszerekkel.Végül hozzáöntöm a bort, és ezzel a mártással lelocsolom a pulykát. A tálat jó szorosan lefedem, majd 180 °C-os sütőbe teszem, és a húst puhára sütöm. A sütés végén leveszem a fedőt, és a saját mártásával locsolgatva addig pirítom a pulykát, amíg megpirul. Egy tálra kiszedem a pulykacombokat, letakarom, és legalább fél órát pihentetem.

A tálban maradt mártást sűrűre beforralom, és külön csészében tálalom.

A húst csak a pihentetés után , közvetlenül a tálalás előtt szeletelem fel.

Tepsiben sütött-pirított hagymás dödöllével tálalom.

Amíg a hús sül elkészítem a dödöllét.

A dödölléhez a burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben felteszem főni, ami éppen ellepi.

A  megtisztított vöröshagymát felaprítom.  2 ek olajon a vöröshagymát megpirítom.

Ha a burgonya megfőtt, vizében hagyva összetöröm, és hozzáadom a lisztet, és a megpirított vöröshagymát. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. Akkor félreteszem, és egy lapos tepsibe 2 ek olajat öntök, és szétkenem.  A burgonyás masszából galuskákat szaggatok a beolajozott tepsibe, olajjal vékonyan lekenem a tetejüket,  és grillező programon aranybarnára pirítom. 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!