Hozzávalók:
A dödölléhez:
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, besózom, és állni hagyom 1 órát.
Tepsibe teszem a csirkecombokat, és köré rakom a megtisztított , és feldarabolt hagymákat, a megtisztított fokhagyma gerezdeket, a felkarikázott paprikákat, az egészben hagyott sárgarépát, és a gerezdekre szeletelt almát. Ráöntöm a paradicsomot, bőségesen megszórom kakukkfűvel és a felaprított petrezselyemlevéllel. Sózom, borsozom, majd fóliával lefedem, és 200 °C-os sütőben, kb 1 órát sütöm. Leveszem a fóliát, és tovább sütöm, amíg a teteje megpirul.
A megpirult csirkecombokat, és a sárgarépát a zöldséges szószból kiveszem, és lefedve melegen tartom.
A serpenyőben maradt szószhoz száraz fehérbort öntök, felforralom, majd botmixerrel pürésítem.
A dödölléhez a burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi.
A megtisztított vöröshagymát felaprítom. 2 ek olajon a vöröshagymát megpirítom.
Ha a burgonya megfőtt, vizében hagyva összetöröm, és hozzáadom a lisztet, és a megpirított vöröshagymát. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. Akkor félreteszem, és egy serpenyőbe 2 ek olajat felforrósítok, és a burgonyás masszából galuskákat szaggatok a vöröshagymás zsírba, és erős lángon aranybarnára pirítom. Érdemes több lépésben kisebb adagokat kiszaggatni, mert könnyebben meg lehet pirítani. Sütés közben az olajat pótolni kell.
A csipkecombokat a sűrű zöldséges szósszal leöntöm, és a dödöllével tálalom.