Hozzávalók:
Elkészítése:
A dödölléhez a burgonyát megtisztítom, megmosom, felkockázom, és annyi sós vízben teszem fel főni, ami éppen ellepi.
A megtisztított vöröshagymát felaprítom. 2 ek olajon a vöröshagymát megpirítom.
Ha a burgonya megfőtt, vizében hagyva összetöröm, és hozzáadom a lisztet, és a megpirított vöröshagymát. A hőfokot közepesre veszem, és addig keverem, amíg teljesen összeáll, az edény falától elválik, és több lisztet már nem vesz fel. Akkor félreteszem, és egy serpenyőbe 2 ek olajat felforrósítok, és a burgonyás masszából galuskákat szaggatok a forró olajba, és erős lángon aranybarnára pirítom. Érdemes több lépésben kisebb adagokat kiszaggatni, mert könnyebben meg lehet pirítani. Sütés közben az olajat pótolni kell.
Kiváló köret szaftos húsok mellé, de önálló fogásként is kiváló, tejföllel gazdagon meglocsolva.