Hozzávalók: (4 főre )
A csirkepáchoz:
A burgonyához:
A salátához:
Elkészítése:
A salátához a káposztákat és a hagymát vékonyan felszeletelem, a sárgarépát lereszelem. Enyhén sózom, borsozom, rálocsolom a borecetet. Hagyom állni 30 percet.
Elkeverem a majonézt a joghurttal, a mézzel, a mustárral, majd összekeverem a salátával. Tálalásig a hűtőbe teszem.
A megmosott és leszárított csirkeszárnyakat sózom, borsozom. A pác hozzávalóit összekeverem, majd a csirkeszárnyakra öntöm, és összeforgatom. Állni hagyom 1 órát, majd sütőzacskóba teszem, lezárom, tűvel megböködöm a zacskóz, hogy a gőz távozni tudjon, és egy mélyebb tepsibe helyezem. 200 °C-on , 40 -45 percet sütöm. Felhasítom a fóliát, szétterítem, majd a csirkeszárnyakat a szafttal többször meglocsolom, és tovább sütöm, pirítom. Egy nagyobb cseréptálra átrakom, és alufóliával lefedve melegen tartom.
Amíg sül a hús, a meghámozott burgonyát nagyobb cikkekre vágom, és sós vízben félpuhára előfőzöm. Egy szűrőbe kiöntöm, és teljesen lecsöpögtetem.
A BBQ- fűszerkeveréket a kétféle liszttel összekeverem, és a szűrőben lévő burgonyára szórom, közben rázogatva megforgatom, hogy a fűszer mindenhol befedje.
Forró olajba hirtelen ropogósra sütöm. A csirkeszárnyak mellé rakom, majd a káposztasalátával tálalom.