Kentucky csirkeszárny steakburgonyával és joghurtos káposztasalátával

Hozzávalók: (4 főre )

  1. 1 kg csirkeszárny,
  2. só,
  3. bors,

A csirkepáchoz:

  1. 3 ek sűrített paradicsom,
  2. 1 ek méz,
  3. 1 ek szójaszósz,
  4. 1 ek Worchestershire-szósz,
  5. 1 ek csilikrém,
  6. 5 gerezd fokhagyma,
  7. 1 ek olívaolaj,

A burgonyához:

  1. 1 kg burgonya,
  2. olaj a sütéshez,
  3. 2 ek BBQ fűszerkeverék,
  4. 1 ek kukoricaliszt,
  5. 1 ek búzaliszt,

A salátához:

  1. 50 dkg fehér káposzta,
  2. 25 dkg lila káposzta,
  3. 1 fej vöröshagyma,
  4. 20 dkg sárgarépa,
  5. 2 dl natúr joghurt,
  6. 10 dkg majonéz,
  7. 2 ek méz,
  8. 1 tk mustár,
  9. 2 ek borecet,
  10. 2 gerezd fokhagyma,

Elkészítése:

A salátához a káposztákat és a hagymát vékonyan felszeletelem, a sárgarépát lereszelem. Enyhén sózom, borsozom, rálocsolom a borecetet. Hagyom állni 30 percet.

Elkeverem a majonézt a joghurttal, a mézzel, a mustárral, majd összekeverem a salátával. Tálalásig a hűtőbe teszem.

A megmosott és leszárított csirkeszárnyakat sózom, borsozom. A pác hozzávalóit  összekeverem, majd a csirkeszárnyakra öntöm,  és összeforgatom. Állni hagyom 1 órát, majd sütőzacskóba teszem, lezárom, tűvel megböködöm a zacskóz, hogy a gőz távozni tudjon, és egy mélyebb tepsibe helyezem. 200 °C-on , 40 -45 percet sütöm. Felhasítom a fóliát, szétterítem, majd a csirkeszárnyakat a szafttal többször meglocsolom, és tovább sütöm, pirítom. Egy nagyobb cseréptálra átrakom, és alufóliával lefedve melegen tartom.

Amíg sül a hús, a meghámozott burgonyát nagyobb cikkekre vágom, és sós vízben félpuhára előfőzöm. Egy szűrőbe kiöntöm, és teljesen lecsöpögtetem.

A BBQ- fűszerkeveréket a kétféle liszttel összekeverem, és a szűrőben lévő burgonyára szórom, közben rázogatva megforgatom, hogy a fűszer mindenhol befedje.

Forró olajba hirtelen ropogósra sütöm. A csirkeszárnyak mellé rakom, majd a káposztasalátával tálalom.

Címkék: ,
Tovább a blogra »