Hozzávalók:
- poharanként 1 db babapiskóta,
- meggylikőr,
Vaníliás gesztenyekrém:
- 1/4 l tej,
- 1 ek vanília kivonat,
- 3 tojássárgája,
- 5 dkg fruktóz vagy cukor,
- 3-4 dkg liszt,
- 5 dkg vaj,
- 25 dkg gesztenyemassza,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csomag habfixáló,
Meggy zselé:
- 2,5 dl ( rumos )meggybefőtt és a leve,
- 1 cs. piros színű tortazselé,
Elkészítése:
1/4 tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.
3 tojást habosra keverek 5 dkg gyümölcscukorral, szűk 4 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem. Ha lehűlt ismét kikeverem, majd hozzáadom a gesztenyemasszát, és tovább habosítom.
Felverem a tejszínt a habfixálóval, és több lépésben, óvatosan a gesztenyés krémbe keverem.
A poharak aljába teszek 1-1 szelet, 3-4 darabra tört, és a meggylikőrbe mártott babapiskótát.
Ráteszek 2-2 ek gesztenyés vanília krémet.
A meggylevet összekevertem a tortazselével forrásig felmelegítettem. A krémre teszek 5-6 meggyszemet, majd rákanalaztam a torta zselét. Szinte azonnal megdermedt, így jöhet rá a következő gesztenyekrém réteg, majd ismét a meggyszemek, leöntve a meggyzselével.
Fogyasztásig a hűtőbe teszem.
Kommentek