Anna konyhája

Gesztenyés-meggyes pohárkrém

 

    

Hozzávalók:

  1. poharanként 1 db babapiskóta,
  2. meggylikőr,

Vaníliás gesztenyekrém:

  1. 1/4 l tej,
  2. 1 ek vanília kivonat,
  3. 3 tojássárgája,
  4. 5 dkg fruktóz vagy cukor,
  5. 3-4 dkg liszt,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 25 dkg gesztenyemassza,
  8. 2,5 dl habtejszín,
  9. 1 csomag habfixáló,

Meggy zselé:

  1. 2,5 dl ( rumos )meggybefőtt és a leve,
  2. 1 cs. piros színű tortazselé,

Elkészítése:

1/4  tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.

3 tojást habosra keverek 5 dkg gyümölcscukorral, szűk 4 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem. Ha lehűlt ismét kikeverem, majd hozzáadom a gesztenyemasszát, és tovább habosítom.

Felverem a tejszínt a habfixálóval, és több lépésben, óvatosan a gesztenyés krémbe keverem.

A poharak aljába teszek 1-1 szelet,  3-4 darabra tört, és a meggylikőrbe mártott babapiskótát.

 Ráteszek 2-2 ek gesztenyés vanília krémet.

A meggylevet összekevertem a tortazselével forrásig felmelegítettem. A krémre teszek 5-6 meggyszemet, majd rákanalaztam a torta zselét. Szinte azonnal megdermedt, így jöhet rá a következő gesztenyekrém réteg, majd ismét a meggyszemek, leöntve a meggyzselével.

Fogyasztásig a hűtőbe teszem.


  

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!