Anna konyhája

Frankfurti szelet

Hozzávalók:

  1. 4 db csirkecomb,
  2. 2 ek olaj,
  3. 3 szelet füstölt szalonna,
  4. 1 nagy tk paradicsompüré,
  5. 2 dl száraz fehérbor,
  6. 2 dl sűrű paradicsomlé,
  7. 1/2 fej kelkáposzta,
  8. 4 szál virsli,
  9. 1  fej vöröshagyma,
  10. 3-4 gerezd fokhagyma,
  11. liszt,
  12. só, bors,
  13. 1 kk majoránna,

Elkészítése:

( A kelkáposzta nagyobb, külső leveleit leszedtem, félretettem későbbi felhasználásra, és a belső, lágyabb, kisebb leveleket használtam fel. (természetesen a fél fej káposzta is felhasználható ) )

A csirkecombok bőrét eltávolítom, majd a forgóknál kettévágom. Sózom, borsozom.

A virsliket felkarikázom.

A szalonnát apró kockákra vágom. Egy serpenyőbe 1 ek olajat felmelegítek, és a szalonnát kisütöm.

A pörcöt kiszedem, és félreteszem.

A maradék zsírban a felkarikázott virslit megpirítom, majd kiszedem és félreteszem.

A csirkecombokat lisztbe megforgatom, majd a szalonnazsírban körbeforgatva megpirítom, elősütöm. A zsírból kiveszem és félreteszem.

A serpenyőben maradt zsiradékon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát, majd hozzáöntöm a paradicsompürét, és tovább pirítom. Felöntöm 2 dl száraz fehérborral, pár percig kis lángon lassan forralom, majd vékonyra felszeletelt kelkáposzta leveleket beleteszem, összemelegítem. Visszarakom az elősütött csirkecombokat, és lefedve tovább párolom, a szaftot besűrítem. Közben ízesítem sóval, borssal, majoránnával. Ha kell, paradicsomlével pótolom a folyadékot . A legvégén hozzáteszem a virslikarikákat, és egyet forralok rajta.

Petrezselymes párolt rizzsel tálalom. A kisütött szalonnával megszórom.

    

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!