Hozzávalók:
- 25 dkg liszt,
- 10 dkg kókuszreszelék,
- csipet só,
- 2 dl tej,
- 2 dl kókusztej,
- 1 dl szódavíz,
- 4 dkg kókuszolaj,
- 3 db tojás,
- olaj a sütéshez,
Vanília krémhez :
- 1/2 l tej,
- 1 ek vanília kivonat,
- 3-4 tojás,
- 10 dkg fruktóz vagy cukor,
- 8 dkg liszt,
- 5 dkg vaj,
A karamell öntethez:
- 10 dkg nádcukor,
- 1 ek víz,
- csipet só,
- 2 dl tejszín,
Elkészítése:
A karamell öntettel kezdem.
A tejszínbe szórom a sót és felmelegítem. Félreteszem.
A cukrot és a vizet egy magasabb falú, kisebb lábaskában összekeverem, és közepes lángon addig főzöm kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik, majd tartalékra teszem a lángot, és hagyom karamellizálódni. Amikor szép aranybarna színt kap, hozzáöntöm a felmelegített, sós tejet, és teljes feloldódásig keverem. Ezzel együtt be is sűrűsödik a karamellöntetem. Kiöntöm egy szép kis tálkába, és hűlni hagyom. Kihűlve tovább fog sűrűsödni.
Vanília krém elkészítése:
1/2 tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.
3 tojást habosra keverek 10 dkg cukorral, 8 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem.
A palacsinta elkészítése:
Egy tálba összekeverem a lisztet a csipet sóval, és a kókuszreszelékkel. Hozzáöntöm a tejeket, majd a szódavizet, és simára keverem. Beledolgozom a kókuszolajat, majd a tojásokat is.
Felforrósítok egy serpenyőt, és kikenem egy kis olajjal Merőkanálnyi mennyiséget adagolok a palacsinta tésztából. Körbefolyatom, majd sütöm, amíg a széle pirulni nem kezd. Akkor óvatosan megfordítom, és a palacsinta másik oldalát is aranyszínűre sütöm. Ugyanígy megsütöm az összes palacsintát.
A palacsintákat egyenként betöltöm a vaníliás krémmel. A palacsinta felét dúsan megkenem a krémmel, ráhajtom az üres részt, majd ismét félbehajtom. Tányérra rakom és karamell mártással megöntözöm. Azonnal fogyasztható.
Kommentek