Anna konyhája

Kókuszos palacsinta karamell öntettel

Hozzávalók:

  1. 25 dkg liszt,
  2. 10 dkg kókuszreszelék,
  3. csipet só,
  4. 2 dl tej,
  5. 2 dl kókusztej,
  6. 1 dl szódavíz,
  7. 4 dkg kókuszolaj,
  8. 3 db tojás,
  9. olaj a sütéshez,

Vanília krémhez :

  1. 1/2 l tej,
  2. 1 ek vanília kivonat,
  3. 3-4 tojás,
  4. 10 dkg fruktóz vagy cukor,
  5. 8 dkg liszt,
  6. 5 dkg vaj,

A karamell öntethez:

  1. 10 dkg nádcukor,
  2. 1 ek víz,
  3. csipet só,
  4. 2 dl tejszín,

Elkészítése:

A karamell öntettel kezdem.

A tejszínbe szórom a sót és felmelegítem. Félreteszem.

A cukrot és a vizet egy magasabb falú, kisebb lábaskában összekeverem, és közepes lángon addig főzöm kevergetve, amíg a cukor fel nem oldódik, majd tartalékra teszem a lángot, és hagyom karamellizálódni. Amikor szép aranybarna színt kap, hozzáöntöm a felmelegített, sós tejet, és teljes feloldódásig keverem. Ezzel együtt be is sűrűsödik a karamellöntetem. Kiöntöm egy szép kis tálkába, és hűlni hagyom. Kihűlve tovább fog sűrűsödni.

Vanília krém elkészítése:

1/2  tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.

3 tojást habosra keverek 10 dkg cukorral, 8 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem.

A palacsinta elkészítése:

Egy tálba összekeverem a lisztet a csipet sóval, és a kókuszreszelékkel. Hozzáöntöm a tejeket, majd a szódavizet, és simára keverem. Beledolgozom a kókuszolajat, majd a tojásokat is.

Felforrósítok egy serpenyőt, és kikenem egy kis olajjal Merőkanálnyi mennyiséget adagolok a palacsinta tésztából. Körbefolyatom, majd sütöm, amíg a széle pirulni nem kezd. Akkor óvatosan megfordítom, és a palacsinta másik oldalát is aranyszínűre sütöm. Ugyanígy megsütöm az összes palacsintát. 

A palacsintákat egyenként betöltöm a vaníliás krémmel. A palacsinta felét dúsan megkenem a krémmel,  ráhajtom az üres részt, majd ismét félbehajtom. Tányérra rakom és karamell mártással megöntözöm. Azonnal fogyasztható.

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!