Hozzávalók: ( 4 főre )
- 1 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- olaj,
- só,
- fehér bors,
- csipetnyi őrölt szerecsendió,
- 10 dkg trappista sajt, ( bármilyen maradék sajt felhasználható )
- 10 dkg krémsajt,
- 2 dl főzőtejszín,
- 1 húsleveskocka,
- 1 ek liszt,
Levesbetét:
- Pirított magvak, ( tök, napraforgó,-és lenmag.. )
- sajtos kruton,
Elkészítése:
A húsleves kockát 1 l vízbe morzsolom, majd egyet forralok rajta, elkeverem, feloldom a kockát.
A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Rászórom a lisztet, enyhén megpirítom, majd felöntöm a húsleveslével. Kb 10 percig főzöm, közben sózom, borsozom, fűszerezem. Botmixerrel simára turmixolom, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a krémsajtot. Kevergetve megvárom, amíg a sajt feloldódik, majd hozzáöntöm a tejszínt. Egyet forralok rajta, és már tálalhatom is.
Sajtos krutonnal és pirított magvakkal tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: