Anna konyhája

Sajtkrémleves

Hozzávalók: ( 4 főre )

  1. 1 fej vöröshagyma,
  2. 3-4 gerezd fokhagyma,
  3. olaj,
  4. só,
  5. fehér bors,
  6. csipetnyi őrölt szerecsendió,
  7. 10 dkg trappista sajt, ( bármilyen maradék sajt felhasználható )
  8. 10 dkg  krémsajt,
  9. 2 dl főzőtejszín,
  10. 1 húsleveskocka,
  11. 1 ek liszt,

Levesbetét:

  1. Pirított magvak, ( tök, napraforgó,-és lenmag.. )
  2. sajtos kruton,

Elkészítése:

A húsleves kockát 1 l vízbe morzsolom, majd egyet forralok rajta, elkeverem, feloldom a kockát.

A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágom, és kevés olajon megdinsztelem. Rászórom a lisztet, enyhén megpirítom, majd felöntöm a húsleveslével. Kb 10 percig főzöm, közben sózom, borsozom, fűszerezem. Botmixerrel simára turmixolom, majd hozzáadom a reszelt sajtot és a krémsajtot. Kevergetve megvárom, amíg a sajt feloldódik, majd hozzáöntöm a tejszínt. Egyet forralok rajta, és már tálalhatom is.

Sajtos krutonnal és pirított magvakkal tálalom.

 

 

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!