Anna konyhája

Narancsos pite

Hozzávalók:

  1. 17 dkg liszt,
  2. 2 ek  cukor,
  3. csipet só,
  4. 10 dkg hideg vaj felkockázva,
  5. 1 tojás,

A töltelékhez:

  1. 30 dkg túró,
  2. 8 dkg cukor,
  3. 1 ek vanília kivonat,
  4. 1/2citrom kifacsart leve,
  5. 1 bio narancs vékonyan lereszelt héja,
  6. 3 lapzselatin,
  7. 1 dl víz,

A narancs zseléhez:

  1. 3-4 dl frissen facsart narancslé, ( attól függően, hogy milyen magas a pite oldala )
  2. 1 ek  cukor,
  3. 2 csomag tortazselé,

Elkészítése:

A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverem, majd hozzákockázom a vajat, és szétmorzsolom benne. Hozzáütöm a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrom

Enyhén lisztezett deszkán 1/2 cm vékony, 28 cm átmérőjű körlapra kinyújtom. Kibélelem vele a piteformát úgy, hogy a forma oldalához is óvatosan odanyomkodom, majd a felesleges tésztát a sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Folpackkal lefedem, és egy órára a hűtőbe teszem.

A töltelékhez a túrót átpasszírozom, hozzáadom az eritritet, a vaníliát, a citromlevet, a narancshéjat, és botmixerrel  sima túrókrémet készítek.

A zselatinlapokat pár percre jeges vízbe megáztatom, majd kinyomkodom.  A mikróban felforrósított vízbe dobom, és kevergetve feloldom. Hűlni hagyom, majd hozzákeverem a túrókrémhez.

A tésztát kiveszem a hűtőből, eltávolítom a folpackot, villával megszurkálom, és egyenletesen elterítem benne a túrótölteléket.

175 °C-on, légkeverésen, kb 20-25 perc alatt készre sütöm.  A sütőből kivéve hűlni hagyom

A narancszseléhez a tortazselét kis lángon feloldom 1 dl narancslében, majd a többi narancsléhez keverem. Lehűtöm, de mielőtt dermedni kezdene ráöntöm a túrókrém tetejére, egyenletesen eloszlatom a pite enyhe körbeforgatásával. Teljes dermedésig a hűtőbe teszem. Célszerű előző este elkészíteni.

 
 
 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!