Hozzávalók:
- 4 db csirkecomb,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 3 ek olaj,
- 1 ek pirospaprika,
- 50 dkg fejtett bab,
- 25 dkg száraz kolbász,
- 1 kg hámozott, darabolt paradicsom,
- só,
- bors,
- 1 csokor petrezselyem,
A burgonyás gunárnyakhoz:
- 50 dkg burgonya,
- 15 dkg liszt,
- só,
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, a forgónál kettévágom, majd szárazra törlöm.Sózom, borsozom, majd őrölt pirospaprikával bedörzsölöm.
A megtisztított vöröshagymát és a fokhagymát apróra kockázom, majd egy nagyméretű, magas falú serpenyőben vagy cseréptálban puhára párolom az olajon. Rárakom a csirkecombokat, és mindkét oldalukat megpirítom, elősütöm. A combokat kiemelem és félreteszem.
A visszamaradt párolt vöröshagymához hozzáadom a meghámozott és felkockázott paradicsomot, felöntöm 2,5 dl vízzel, sózom, borsozom, és felforralom. Hozzáadom a babot, a felszeletelt kolbászt, majd visszarakom a csirkecombokat is. Lefedve, takaréklángon puhára főzöm kb 1- 1,5 óra alatt.
Ha szükséges, pótolom az elfőtt szaftot. Lehetőleg nem keverem, hanem forgatva rázogatom. Tálaláskor aprított petrezselymet szórok rá.
A gúnárnyakhoz a burgonyát megtisztítom, felkockázom, és sós vízben megfőzöm. Krumplinyomón áttöröm, megsózom, majd a liszttel összegyúrom. A tésztát több részre osztom, és ujjnyi vastag rudakat sodrok. Kizsírozott tepsibe rakom, a gúnárnyak formába feltekert tésztacsíkokat, és 200 °C-on zsemleszínűre sütöm, 10-15 perc alatt.
Burgonyás gúnárnyakkal, vagy frissen kisült kenyérrel tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: