Hozzávalók:
A pestóhoz:
Elkészítése:
A pestóval kezdem. A fenyőmagot serpenyőben , közepes lángon, kevergetve aranyszínűre pirítom.Kiöntöm és félreteszem.
Az aprítóba teszem a medvehagymát, a fokhagymát, a felaprított sajtot, ráöntöm az olívaolajat, és összeturmixolom. Közben párszor felkeverem a mártást, hogy egyenletesen pépes legyen. Enyhén sózom, borsozom. Félre teszem.
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és egy tálba teszem. Sózom, borsozom, rászórom a lisztet, majd összeforgatom. A serpenyőben az olajat a vajjal együtt felforrósítom, majd erős lángon a csirkemell csíkokat aranyszínűre pirítom. Szűrőlapáttal kiszedem és lecsöpögtetem. Félreteszem.
A még forró serpenyőbe öntöm a bort, majd hozzáadom a tejszínt. Felforrósítom, majd rákanalazom a pestót, elkeverem, és hozzáadom a csirkemell csíkokat. Pár percig kevergetve összeforralom, majd a tűzről levéve azonnal tálalhatom.
Apróra vágott paprikával díszített párolt rizzsel tálalom.