Hozzávalók:
- 60 dkg csirkemellfilé,
- só,
- bors,
- 2 ek liszt,
- 3 ek olaj,
- 3 dkg vaj,
- 0,5 dl száraz fehérbor,
- 2 dl tejszín,
A pestóhoz:
- 4 dkg fenyőmag (vagy más olajos mag: mogyoró, mandula, dió,
- 1 csokor bazsalikom vagy medvehagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 3-4 dkg , száraz sajt,
- só,
- bors,
- kb 1 dl olívaolaj,
Elkészítése:
A pestóval kezdem. A fenyőmagot serpenyőben , közepes lángon, kevergetve aranyszínűre pirítom.Kiöntöm és félreteszem.
Az aprítóba teszem a medvehagymát, a fokhagymát, a felaprított sajtot, ráöntöm az olívaolajat, és összeturmixolom. Közben párszor felkeverem a mártást, hogy egyenletesen pépes legyen. Enyhén sózom, borsozom. Félre teszem.
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és egy tálba teszem. Sózom, borsozom, rászórom a lisztet, majd összeforgatom. A serpenyőben az olajat a vajjal együtt felforrósítom, majd erős lángon a csirkemell csíkokat aranyszínűre pirítom. Szűrőlapáttal kiszedem és lecsöpögtetem. Félreteszem.
A még forró serpenyőbe öntöm a bort, majd hozzáadom a tejszínt. Felforrósítom, majd rákanalazom a pestót, elkeverem, és hozzáadom a csirkemell csíkokat. Pár percig kevergetve összeforralom, majd a tűzről levéve azonnal tálalhatom.
Apróra vágott paprikával díszített párolt rizzsel tálalom.
Kommentek