Anna konyhája

Pestós csirkecsíkok

Hozzávalók:

  1. 60 dkg csirkemellfilé,
  2. só,
  3. bors,
  4. 2 ek liszt,
  5. 3 ek olaj,
  6. 3 dkg vaj,
  7. 0,5 dl száraz fehérbor,
  8. 2 dl tejszín,

A pestóhoz:

  1. 4 dkg fenyőmag  (vagy más olajos mag: mogyoró, mandula, dió,
  2. 1 csokor bazsalikom vagy medvehagyma,
  3. 3-4 gerezd fokhagyma,
  4. 3-4 dkg , száraz sajt,
  5. só,
  6. bors,
  7. kb 1 dl olívaolaj,

Elkészítése:

A pestóval kezdem. A fenyőmagot serpenyőben , közepes lángon, kevergetve aranyszínűre pirítom.Kiöntöm és félreteszem.

Az aprítóba teszem a medvehagymát, a fokhagymát, a felaprított sajtot, ráöntöm az olívaolajat, és összeturmixolom. Közben párszor felkeverem a mártást, hogy egyenletesen pépes legyen. Enyhén sózom, borsozom. Félre teszem.

A csirkemellet vékony csíkokra vágom, és egy tálba teszem. Sózom, borsozom, rászórom a lisztet, majd összeforgatom. A serpenyőben az olajat a vajjal együtt felforrósítom, majd erős lángon a csirkemell csíkokat aranyszínűre pirítom. Szűrőlapáttal kiszedem és lecsöpögtetem. Félreteszem.

A még forró serpenyőbe öntöm a bort, majd hozzáadom a tejszínt. Felforrósítom, majd rákanalazom a pestót, elkeverem, és hozzáadom a csirkemell csíkokat. Pár percig kevergetve összeforralom, majd a tűzről levéve azonnal tálalhatom.

Apróra vágott paprikával díszített párolt rizzsel tálalom.

 

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!