Hozzávalók:
Elkészítése:
A magokat egy száraz serpenyőben, erős lángon, rázogatva megpirítom, majd egy kis tálba kiöntöm, és felhasználásig félreteszem.
Megtisztítom a zöldségeket, felaprítom a zellert, a karfiolt, a sárgarépát, és a burgonyát.
Olajat forrósítok, majd a zöldségeket megdinsztelem pár perc alatt. Felöntöm annyi vízzel, hogy a zöldségeket ellepje. Sózom, borsozom, rászórom a kurkumát és a vegetát. Lefedve, puhára főzöm.
Botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, ízlés szerint vízzel hígítom, vagy fűszerezem. Egy kevés levessel simára keverek 1 ek tejfölt, majd hozzáöntöm a többi leveshez.
A vöröshagymát megtisztítom, vékony karikákra szeletelem, liszttel megszórom, és összeforgatom, hogy a vöröshagymát mindenhol belepje.
Egy kisebb edénybe olajat forrósítok, és a belisztezett vöröshagyma karikákat több lépésben, ropogósra sütöm. Szűrőkanállal kiemelem, papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem.
Apróra vágom a petrezselyem levelet, és tálaláskor a sült hagymával, és a félretett pirított magokkal együtt a leves tetejére szórom.