Zellerkrémleves

Hozzávalók:

  1. 1 db közepes méretű zeller,
  2. 1/2 fej karfiol,
  3. 2 db sárgarépa,
  4. 1 db nagyobb burgonya,
  5. 2 ek olaj,
  6. só,
  7. bors,
  8. 1 tk kurkuma,
  9. 1 ek házi készítésű vegeta,
  10. 1 ek tejföl,
  11. 2 fej vöröshagyma,
  12. 1 ek liszt,
  13. 1 marék mag vegyesen, ( napraforgó, tökmag, … )
  14. 1 csokor petrezselyem,

Elkészítése:

A magokat egy száraz serpenyőben, erős lángon, rázogatva megpirítom, majd egy kis tálba kiöntöm, és  felhasználásig félreteszem.

Megtisztítom a zöldségeket, felaprítom a zellert, a karfiolt, a sárgarépát, és a burgonyát.

Olajat forrósítok, majd a zöldségeket megdinsztelem pár perc alatt. Felöntöm annyi vízzel, hogy a zöldségeket ellepje. Sózom, borsozom, rászórom a kurkumát és a vegetát. Lefedve, puhára főzöm.

Botmixerrel pürésítem. Ha szükséges, ízlés szerint vízzel hígítom, vagy  fűszerezem. Egy kevés levessel simára keverek  1 ek  tejfölt, majd  hozzáöntöm a többi leveshez. 

A vöröshagymát megtisztítom, vékony karikákra szeletelem, liszttel megszórom, és összeforgatom, hogy a vöröshagymát mindenhol belepje.

Egy kisebb edénybe olajat forrósítok, és a belisztezett vöröshagyma karikákat több lépésben, ropogósra sütöm. Szűrőkanállal kiemelem, papírszalvétára szedem, lecsöpögtetem.

Apróra vágom a petrezselyem levelet, és tálaláskor a sült hagymával, és a félretett pirított magokkal együtt a leves tetejére szórom.

Címkék:
Tovább a blogra »