Anna konyhája

Gesztenyés-mézes puszedlis pohárkrém

Hozzávalók: ( 5 pohárhoz )

  1. 5 db mézes puszedli,
  2. 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza,
  3. 25 dkg mascarpone,
  4. 2-3 ek eritrit steviával,
  5. 1 csom vaníliás cukor,
  6. 2,5 dl habtejszín,
  7. 1 csom habfixáló,
  8. meggylikőr,
  9. 30 db rumos meggy,
  10. cukrozatlan kakaópor a szóráshoz,

Elkészítése:

A mascarponét habosra keverem a gesztenyepürével, tetszés szerint ízesítem az eritrittel és a vaníliás cukorral.

A tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, majd 2-3 lépésben óvatosan a gesztenyés masszához keverem.

A mézes puszedliket vízszintesen kettévágom, majd a poharakba rétegzéskor egyenként a meggylikőrbe megforgatom.

A poharak aljába teszek kb 2 ek gesztenyés krémet, és egy fél darab likőrbe megforgatott mézes puszedlit rátördelek. Rádobok 3 db rumos meggyet, és újra kezdem a rétegzést : krém-puszedli-meggy. A maradék krémet habzsákba teszem, és a legtetejére rózsákat nyomok. Kakaóporral  meghintem, és tálalásig a  hűtőbe teszem pár órára.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!