Hozzávalók: ( 5 pohárhoz )
- 5 db mézes puszedli,
- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza,
- 25 dkg mascarpone,
- 2-3 ek eritrit steviával,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom habfixáló,
- meggylikőr,
- 30 db rumos meggy,
- cukrozatlan kakaópor a szóráshoz,
Elkészítése:
A mascarponét habosra keverem a gesztenyepürével, tetszés szerint ízesítem az eritrittel és a vaníliás cukorral.
A tejszínt kemény habbá verem a habfixálóval, majd 2-3 lépésben óvatosan a gesztenyés masszához keverem.
A mézes puszedliket vízszintesen kettévágom, majd a poharakba rétegzéskor egyenként a meggylikőrbe megforgatom.
A poharak aljába teszek kb 2 ek gesztenyés krémet, és egy fél darab likőrbe megforgatott mézes puszedlit rátördelek. Rádobok 3 db rumos meggyet, és újra kezdem a rétegzést : krém-puszedli-meggy. A maradék krémet habzsákba teszem, és a legtetejére rózsákat nyomok. Kakaóporral meghintem, és tálalásig a hűtőbe teszem pár órára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: