Anna konyhája

Banános túrótorta

Hozzávalók:

  1. 30 dkg zabkeksz,
  2. 5 dkg vaj,

Túrókrém:

  1. 50 dkg túró,
  2. 2 dl habtejszín,
  3. 1 csomag habfixáló,
  4. eritrit vagy porcukor tetszés szerint,
  5. 2 citrom reszelt héja,
  6. 1 citrom kifacsart leve,
  7. 3 db banán,

Vaníliakrém:

  1. 2 csomag vanília pudingpor,
  2. 5 dl tej,
  3. eritrit vagy cukor ízlés szerint,
  4. 2 dl habtejszín,
  5. 1 csomag habfixáló,
  6. 5 dkg vaj,

A tetejére:

  1. 1 dl habtejszín a tetejére,
  2. 1/2 csomag habfixáló,

Elkészítése:

A kekszet papírzacskóba teszem, és egy sodrófával durvára összetöröm.

Puha vajjal összemorzsolom, majd egy 24 cm-es kapcsos tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodom. A krém elkészültéig a hűtőbe teszem.

A vaníliás krémmel folytatom, hogy legyen ideje lehűlni. A pudingport az eritrittel édesítem,  majd hozzáöntöm a tejet, és simára keverem. Közepes lángon felfőzöm, és besűrítem. Hozzákeverem a vajat, és gépi keverővel  felhabosítom.

2 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd a kihűlt vaníliás krémhez több lépésben hozzákeverem.

A túrót krumplinyomón átnyomom, majd hozzákeverem a citrom reszelt héját és a levét. Gépi keverővel krémesre keverem, közben eritrittel édesítem.

2 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd apránként a túrókrémhez keverem.

A banánokat felszeletelem.

Összeállítom a tortát. A kekszes alapra rákenem a túrókrémet, ezt sűrűn kirakom a banánkarikákkal, majd rásimítom a vaníliás krémet.

1 dl habtejszínt 1 csomag habfixálóval kemény habbá verem, majd nyomózsákba teszem, és a torta tetejére apró kis rózsákkal díszítem.

 
 
 
 
 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!