Hozzávalók:
- 5 db egész csirkecomb,
- 5 dkg liszt,
- só,
- őrölt csilipaprika ízlés szerint,
- 1 ek őrölt fűszerpaprika,
- 6 ek olívaolaj,
- 2,5 dkg vaj,
- 2 fej vöröshagyma,
- 4 gerezd fokhagyma,
- 50 dkg barna csiperkegomba,
- 50 dkg paradicsom.
- 2 db babérlevél,
- 2,5 dl száraz fehérbor,
Elkészítése:
A csirkecombokat megmosom, ( én a bőrét lehúzom ) szárazra törlöm, kettévágom, és besózom.
A lisztet összekeverem az őrölt pirospaprikával, a csilivel, majd a csirkecombokat alaposan beleforgatom.
Egy serpenyőben felforrósítom az olívaolajat és a vajat, majd körbepirítom rajta a csirkecombokat. Egy sütőtálba rakom a húst és félreteszem.
A kétféle hagymát megtisztítom, és felszeletelem. A hússütés után visszamaradt zsiradékhoz adom, majd megfonnyasztom.
A gombát folyó vízben megtisztítom, majd felszeletelem. Hozzáadom a hagymához, és megpirítom.
A paradicsomot forrásban lévő vízbe dobom, és pár perc után leszűröm. A héját lehúzom és felkockázom. Hozzáöntöm a gombás raguhoz, ízesítem a babérlevéllel, a sóval, majd felöntöm a fehérborral. Együtt forralom kb 5 percig.
Az elősütött csirkecombokra öntöm a paradicsomos-gombás ragut, enyhén megrázom, hogy egyenletes legyen a ragu eloszlása, majd a sütőtálat lefedem, és 180 °C-on, 60 percig sütöm.
A fedő levétele után még 10-15 percig tovább sütöm, majd a sütőből kivéve ismét lefedem, és tálalásig melegen pihentetem.
Petrezselymes párolt rizzsel tálaltam.
az elősütött csirkecombok…
sütés előtt…
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: