Hozzávalók:
- 1-2 db burgonya,
- 40 dkg zöldborsó,
- 1 csokor újhagyma,
- 1 csokor petrezselyemlevél,
- 2 ek vaj,
- 1 l zöldségalaplé, ( húsleveskockából is lehet )
- só,
- színes őrölt bors,
Elkészítése:
Az újhagymát és a burgonyát megtisztítom és felkarikázom. A petrezselymet felaprítom.
Felforrósítom a vajat, és megfonnyasztom rajta a hagymát. Hozzáadom a burgonyát és pár percig együtt pirítom őket, majd hozzákeverem a borsót és a petrezselymet is. is. Felöntöm a z alaplével, megsózom, majd kis lángon, lefedve főzöm kb fél órát.
Botmixerrel pürésítem, majd tejszínnel krémesítem.
Sajtos krutonnal tálaltam.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: