Anna konyhája

Krémes borsóleves

Hozzávalók:

  1. 1-2 db burgonya,
  2. 40 dkg zöldborsó,
  3. 1 csokor újhagyma,
  4. 1 csokor petrezselyemlevél,
  5. 2 ek vaj,
  6. 1 l zöldségalaplé, ( húsleveskockából is lehet )
  7. só,
  8. színes őrölt bors,

Elkészítése:

Az újhagymát és a burgonyát megtisztítom és felkarikázom. A petrezselymet felaprítom. 

Felforrósítom a vajat, és megfonnyasztom rajta a hagymát. Hozzáadom a burgonyát és pár percig együtt pirítom őket, majd hozzákeverem a borsót és a petrezselymet is. is. Felöntöm a z alaplével, megsózom, majd kis lángon, lefedve főzöm kb fél órát.

Botmixerrel pürésítem, majd tejszínnel krémesítem.

Sajtos krutonnal tálaltam.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!