Anna konyhája

Kókuszkocka

Hozzávalók:

  1. 20 dkg cukor,
  2. 7 dkg margarin,
  3. 2 tojás,
  4. 2 dl tej,
  5. 35 dkg liszt,
  6. 1 csom sütőpor,
  7. 3 ek méz,

A mázhoz:

  1. 20 dkg margarin,
  2. 15 dkg cukor,
  3. 3 ek tej,
  4. 3 ek kakaó,
  5. 3 ek meggylikőr,

A szóráshoz:

  1. 15-20 dkg kókuszreszelék,

Elkészítése:

A tojásokat, a cukrot, és a margarint habosra keverem. Hozzákeverem a mézet és az átszitált  sütőporos lisztet. Fokozatosan öntöm hozzá a tejet, és keverem simára.

Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a tészta masszát egyenletesen elsimítva beleöntöm.

180 °C-on, kb 25 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. 

A tepsiből sütőpapírostól kiemelem, rácsra teszem hűlni.

Éles késsel kockákra szeletelem. 

Amíg hűl elkészítem a csokimázat.

A mázhoz valókat ( a likőr kivételével ) egy kis lábasban simára kikeverem, majd közepes lángon sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről és hozzáadom a likőrt.

Egy tálba kiöntöm a kókuszreszeléket.

A tésztakockákat megforgatom a csokimázba. Először az oldalait, majd a tetejére fordítom, alányúlok egy villával, és átemelem a kókuszreszelékbe, amibe körbeforgatom. Így az alja üres marad, és szépen a tálra tudom helyezni.

Másnapig érdemes hűvös helyen, lezárható tetejű dobozban tárolni, mert még finomabb, összeérnek az ízek !

Címkék: ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!