Hozzávalók:
- 20 dkg cukor,
- 7 dkg margarin,
- 2 tojás,
- 2 dl tej,
- 35 dkg liszt,
- 1 csom sütőpor,
- 3 ek méz,
A mázhoz:
- 20 dkg margarin,
- 15 dkg cukor,
- 3 ek tej,
- 3 ek kakaó,
- 3 ek meggylikőr,
A szóráshoz:
- 15-20 dkg kókuszreszelék,
Elkészítése:
A tojásokat, a cukrot, és a margarint habosra keverem. Hozzákeverem a mézet és az átszitált sütőporos lisztet. Fokozatosan öntöm hozzá a tejet, és keverem simára.
Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, és a tészta masszát egyenletesen elsimítva beleöntöm.
180 °C-on, kb 25 perc alatt készre sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm.
A tepsiből sütőpapírostól kiemelem, rácsra teszem hűlni.
Éles késsel kockákra szeletelem.
Amíg hűl elkészítem a csokimázat.
A mázhoz valókat ( a likőr kivételével ) egy kis lábasban simára kikeverem, majd közepes lángon sűrűre főzöm. Leveszem a tűzről és hozzáadom a likőrt.
Egy tálba kiöntöm a kókuszreszeléket.
A tésztakockákat megforgatom a csokimázba. Először az oldalait, majd a tetejére fordítom, alányúlok egy villával, és átemelem a kókuszreszelékbe, amibe körbeforgatom. Így az alja üres marad, és szépen a tálra tudom helyezni.
Másnapig érdemes hűvös helyen, lezárható tetejű dobozban tárolni, mert még finomabb, összeérnek az ízek !
Kommentek