Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamellfilé,
- 50 dkg vegyes gomba,
- kakukkfű,
- 2 fej vöröshagyma,
- 3-4 gerezd fokhagyma,
- 5 dkg vaj,
- 1,5 dl fehérbor,
- 2 dl tejszín,
- 1 kk liszt,
- só,
- bors,
- 5 dkg száraz, rezelt sajt,
- csípős zöldpaprika,
Elkészítése:
A húst megmosom, leszárítom, és falatnyi darabokra szeletelem.
A gombát folyó víz alatt megmosom, és felszeletelem.
A kétféle hagymát megtisztítom és felaprítom.
Felforrósítom a vajat, és megpirítom a húsdarabokat. Hozzáadom az előkészített gombát és a hagymát, majd kb 5 percig pirítom.
Felöntöm a gombás-húsos keveréket a borral, és addig főzöm, míg a folyadék el nem párolog. Egy kiskanálnyi lisztet simára keverem a tejszínnel, majd hozzáöntöm, sózom, borsozom, ízesítem kakukkfűvel, majd 10 percig főzve besűrítem. Hozzákeverem a reszelt sajtot, és már tálalom is.
Köretként burgonyás nudlit adok hozzá. Vékony zöldpaprika szeletekkel díszítem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: