Anna konyhája

Fűszeres sajtos gomba

    

Hozzávalók:

  1. 30 dkg pulykamellfilé,
  2. 50 dkg vegyes gomba,
  3. kakukkfű,
  4. 2 fej vöröshagyma,
  5. 3-4 gerezd fokhagyma,
  6. 5 dkg vaj,
  7. 1,5 dl fehérbor,
  8. 2 dl tejszín,
  9. 1 kk liszt,
  10. só,
  11. bors,
  12. 5 dkg száraz, rezelt sajt,
  13. csípős zöldpaprika,

Elkészítése:

A húst megmosom, leszárítom, és falatnyi darabokra szeletelem.

A gombát folyó víz alatt megmosom, és felszeletelem.

A kétféle hagymát megtisztítom és felaprítom.

Felforrósítom a vajat, és megpirítom a húsdarabokat. Hozzáadom az előkészített gombát és a hagymát, majd kb  5 percig pirítom.

Felöntöm a gombás-húsos keveréket a borral, és addig főzöm, míg a folyadék el nem párolog. Egy kiskanálnyi lisztet simára keverem a tejszínnel, majd hozzáöntöm, sózom, borsozom, ízesítem kakukkfűvel, majd 10 percig főzve besűrítem. Hozzákeverem a reszelt sajtot, és már tálalom is.

Köretként burgonyás nudlit adok hozzá. Vékony zöldpaprika szeletekkel díszítem.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!