Anna konyhája

Mákos palacsinta

        

Hozzávalók: (5-6 db-hoz )

  1. 2 db tojás,
  2. 2,5 dl tej,
  3. 0,5 dl szénsavas víz,
  4. 2 ek olaj + a sütéshez,
  5. 12 dkg liszt,
  6. 1 db citrom reszelt héja,
  7. 2 ek fruktóz vagy cukor,
  8. 2 ek darált mák,
  9. csipet só,

Hozzávalók a krémhez:

  1. 1/4 l tej,
  2. 1 ek vanília kivonat,
  3. 2 tojássárgája,
  4. 5 dkg fruktóz vagy cukor,
  5. 4 dkg liszt,
  6. 5 dkg vaj,

 

Elkészítése:

Habosra keverem a tojásokat a tejjel és az ásványvízzel. Hozzáadom a megolvasztott vajat, majd beleszitálom a lisztet, hozzáadom a citromhéjat, a cukrot, a mákot, és a sót. Simára keverem, lefedem, és a hűtőbe teszem legalább fél órára.

Felforrósítok egy palacsinta sütőben egy kevés olajat. Beleteszek egy merőkanálnyi tésztát, és a serpenyőt forgatva szétterítem benne a tésztát. Egyszer megfordítva megsütöm a palacsintát.

Ugyanígy kisütöm az összes tésztát, kb 5 – 6 db lesz belőle. Az elkészül palacsintákat melegen tartom. Vanília krémmel a felét megkenem, majd kétszer félbehajtom. A tetejét porcukorral beszórom és tálalom.

Vanília krém elkészítése:

1/4 l tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.

2 tojássárgáját habosra keverek 5 dkg cukorral, 5 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!