Hozzávalók: (5-6 db-hoz )
- 2 db tojás,
- 2,5 dl tej,
- 0,5 dl szénsavas víz,
- 2 ek olaj + a sütéshez,
- 12 dkg liszt,
- 1 db citrom reszelt héja,
- 2 ek fruktóz vagy cukor,
- 2 ek darált mák,
- csipet só,
Hozzávalók a krémhez:
- 1/4 l tej,
- 1 ek vanília kivonat,
- 2 tojássárgája,
- 5 dkg fruktóz vagy cukor,
- 4 dkg liszt,
- 5 dkg vaj,
Elkészítése:
Habosra keverem a tojásokat a tejjel és az ásványvízzel. Hozzáadom a megolvasztott vajat, majd beleszitálom a lisztet, hozzáadom a citromhéjat, a cukrot, a mákot, és a sót. Simára keverem, lefedem, és a hűtőbe teszem legalább fél órára.
Felforrósítok egy palacsinta sütőben egy kevés olajat. Beleteszek egy merőkanálnyi tésztát, és a serpenyőt forgatva szétterítem benne a tésztát. Egyszer megfordítva megsütöm a palacsintát.
Ugyanígy kisütöm az összes tésztát, kb 5 – 6 db lesz belőle. Az elkészül palacsintákat melegen tartom. Vanília krémmel a felét megkenem, majd kétszer félbehajtom. A tetejét porcukorral beszórom és tálalom.
Vanília krém elkészítése:
1/4 l tejet felforralok vaníliával, majd lehűtöm.
2 tojássárgáját habosra keverek 5 dkg cukorral, 5 dkg liszttel, majd apránként felengedem a lehűtött és átszűrt tejjel. Állandóan kevergetve, lassú tűzön sűrűre főzöm. Hozzáadom a vajat, és habosra keverem.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: