Anna konyhája

Mogyoró grillázsos poharas krém

          

Hozzávalók:

  1. 1/2 l tej, 
  2. 3-4 ek eritrit sztíviával,
  3. 1 csom. vaníliás pudingpor,
  4. 1/2 rúd vanília,
  5. 2 ek holland kakaó,
  6. 2,5 dl habtejszín,
  7. 1 csom. habfixáló,

Mogyoró grillázshoz:

  1. 10 dkg mogyoró,
  2. 2 ek nádcukor,
  3. vaj vagy margarin,

Elkészítése:

A grillázzsal kezdem. Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna bevonatot képez a pirított mogyorón. Vajjal vékonyan bekent  sütőfóliára vagy szilikonos sütőpapírra borítom a mogyorót, és hagyom kihűlni,  megdermedni. Kézi mozsárba öntöm, és darabosra töröm. Egy nagyobb lyukú szűrön átszitálom. A finom kis szemcséket a kakaós krémbe fogom keverni, a nagyobb szemeket a rétegzéshez félreteszem.

A krémhez egy kis lábasba öntöm a pudingport és az eritritet, és folyamatosan ráöntve a tejet, simára keverem. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítem. Elfelezem, és két tálba kiöntöm. Az egyiket vaníliával ízesítem, a másikba belekeverem a kakaót. Mindkét krémet lehűtöm.

A kihűlt kakaós krémbe belekeverem a finom szemcsés mogyorógrillázst, majd a felvert tejszínhab felét.  A maradék tejszínhabot óvatosan a vaníliás kréme keverem.

Az előkészített poharak aljába teszek 2 ek kakaós krémet, megszórom a durva szemcsés grillázzsal, rámerek 2 ek vaníliás krémet, és ismét megszórom grillázzsal. Ezt megismétlem még egyszer.

Hűtőbe teszem, és 1-2 óra múlva tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!