Hozzávalók:
- 1/2 l tej,
- 3-4 ek eritrit sztíviával,
- 1 csom. vaníliás pudingpor,
- 1/2 rúd vanília,
- 2 ek holland kakaó,
- 2,5 dl habtejszín,
- 1 csom. habfixáló,
Mogyoró grillázshoz:
- 10 dkg mogyoró,
- 2 ek nádcukor,
- vaj vagy margarin,
Elkészítése:
A grillázzsal kezdem. Egy serpenyőben elkezdem pirítani a mogyorót közepes lángon. Rászórom a cukrot, és folyamatosan kevergetve tovább pirítom. Pár perc után a karamellizálódott cukor aranybarna bevonatot képez a pirított mogyorón. Vajjal vékonyan bekent sütőfóliára vagy szilikonos sütőpapírra borítom a mogyorót, és hagyom kihűlni, megdermedni. Kézi mozsárba öntöm, és darabosra töröm. Egy nagyobb lyukú szűrön átszitálom. A finom kis szemcséket a kakaós krémbe fogom keverni, a nagyobb szemeket a rétegzéshez félreteszem.
A krémhez egy kis lábasba öntöm a pudingport és az eritritet, és folyamatosan ráöntve a tejet, simára keverem. Közepes lángon, folyamatosan kevergetve besűrítem. Elfelezem, és két tálba kiöntöm. Az egyiket vaníliával ízesítem, a másikba belekeverem a kakaót. Mindkét krémet lehűtöm.
A kihűlt kakaós krémbe belekeverem a finom szemcsés mogyorógrillázst, majd a felvert tejszínhab felét. A maradék tejszínhabot óvatosan a vaníliás kréme keverem.
Az előkészített poharak aljába teszek 2 ek kakaós krémet, megszórom a durva szemcsés grillázzsal, rámerek 2 ek vaníliás krémet, és ismét megszórom grillázzsal. Ezt megismétlem még egyszer.
Hűtőbe teszem, és 1-2 óra múlva tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: