Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg liszt,
- 10 dkg hideg margarin,
- só,
- 1 tojássárgája,
A töltelékhez:
- 3 ek olaj,
- 1 csokor újhagyma,
- 1 db kápia paprika,
- 10 dkg bacon felkockázva,
- 40 dkg zöldborsó,
- 10 dkg mozzarella,
- só,
- bors,
- 1 csokor petrezselyem,
- 3 db tojás,
- 2,5 dl tejszín,
Elkészítése:
A tésztához elmorzsolom a lisztet a hideg, felkockázott margarinnal, sózom, hozzáadom a tojássárgáját, és 1-2 evőkanálnyi hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. A cipót fóliába csomagolom, és 3-4 órára a hűtőbe teszem.
Lisztezett felületen kb 3-5 mm vékonyra nyújtom, és egy 26 cm átmérőjű piteformába terítem úgy, hogy az oldalára is jusson. Az alját villával megszurkálom, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt elősütöm.
A töltelékhez az olajon megpárolom a vékonyra felkarikázott újhagymát, hozzáadom az apróra felkockázott paprikát, a zöldborsót, majd 1 dl vizet ráöntök, és pár perc alatt megpárolom a zöldségeket.
Sózom, borsozom, belekeverem a felaprított petrezselymet, és a sonkát. Leveszem a tűzről, és hűlni hagyom.
A kihűlt borsós masszához hozzákeverem a tojásokat, és a tejszínt, majd az elősütött pitére öntöm.
A tetejére helyezem a vékony karikákra felszeletelt mozzarellát, és visszateszem a 180 °C-os sütőbe. 20-25 perc alatt pirosra sütöm.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: