Anna konyhája

Zöldborsós-sonkás quiche

    

Hozzávalók a tésztához:

  1. 20 dkg liszt,
  2. 10 dkg hideg margarin,
  3. só,
  4. 1 tojássárgája,

A töltelékhez:

  1. 3 ek olaj,
  2. 1 csokor újhagyma,
  3. 1 db kápia paprika,
  4. 10 dkg bacon felkockázva,
  5. 40 dkg zöldborsó,
  6. 10 dkg mozzarella,
  7. só,
  8. bors,
  9. 1 csokor petrezselyem,
  10. 3 db tojás,
  11. 2,5 dl tejszín,

Elkészítése:

A tésztához elmorzsolom a lisztet a hideg, felkockázott margarinnal, sózom, hozzáadom a tojássárgáját, és 1-2 evőkanálnyi hideg vízzel, gyors mozdulatokkal összeállítom a tésztát. A cipót fóliába csomagolom, és 3-4 órára a hűtőbe teszem.

Lisztezett felületen kb 3-5 mm vékonyra nyújtom, és egy 26 cm átmérőjű piteformába terítem úgy, hogy az oldalára is jusson. Az alját villával megszurkálom, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben, 15 perc alatt elősütöm.

A töltelékhez az olajon megpárolom a vékonyra felkarikázott újhagymát, hozzáadom az apróra felkockázott paprikát, a zöldborsót, majd 1 dl vizet ráöntök, és pár perc alatt megpárolom a zöldségeket.

Sózom, borsozom, belekeverem a felaprított petrezselymet, és a sonkát. Leveszem a tűzről, és hűlni hagyom.

A kihűlt borsós masszához hozzákeverem a tojásokat, és a tejszínt, majd az elősütött pitére öntöm.

A tetejére helyezem a vékony karikákra felszeletelt mozzarellát, és visszateszem a 180 °C-os sütőbe. 20-25 perc alatt pirosra sütöm.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!