Anna konyhája

Csirke tikka masala

      

Hozzávalók a csirke páchoz:

  1. 80 dkg csirkemellfilé,
  2. 3 dl natúr joghurt,
  3. 2 ek tandoori fűszerkeverék,
  4. 1 dl friss citromlé,
  5. 4 ek olaj a hús pirításához,

A szószhoz:

  1. 3 db nagyobb vöröshagyma,
  2. 6 ek olaj,
  3. 5 gerezd fokhagyma,
  4. 2 tk frissen reszelt gyömbér, (vagy szárított )
  5. csili ízlés szerint,
  6. 1 tk őrölt római kömény,
  7. 1 ek mustár,
  8. 1 tk garam masala,
  9. 2 tk kurkuma,
  10. 3 dl paradicsompüré,
  11. 4-5 lehámozott paradicsom,
  12. 2 dl natúr joghurt,
  13. csilipaprika,

Elkészítése:

A csirke mellfilét közepes méretűre felkockázom. A joghurtba keverem a tandori fűszerkeveréket, a sót, a citromlevet, majd a felkockázott húsra öntöm. Alaposan összekeverem, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára.

Másnap a joghurtos pácból a húskockákat kiszedem, lecsöpögtetem, a joghurtos pácot félreteszem. Egy serpenyőben, pár kanál felforrósított olajon megpirítom a húskockákat, majd kiszedem és félreteszem.

Felaprítom a vöröshagymát, és egy serpenyőben, közepes lángon az olajban megfonnyasztom.

Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, és a gyömbért. Kevergetve pár percig pirítom, majd megszórom a csiliporral, a római köménnyel, a garam masalával, és a kurkumával. Ráöntök 1/2 dl vizet, és pár percig párolom. 

Hozzákeverem a mustárt, a paradicsompürét, majd a felaprított paradicsomot.Megsózom, majd lassú tűzön, kevergetve főzöm, amíg a vöröshagyma megpuhul. Közben időnként az elfőtt vizet apránként pótlom.

Beleteszem az előpirított húskockákat és a félretett fűszeres-joghurtos pácot. Elkeverem, majd addig főzöm, amíg a hús teljesen megpuhúl. Ha szükséges az elfőtt levet kevés vízzel pótlom, de összességében egy sűrű szószt kell kapnom.

Tálalás előtt hozzákeverek 2 dl joghurtot. Apróra felkarikázott csilipapikát szórok a tetejére.

Párolt rizzsel tálalom, amibe felaprított kápia paprikát, és felkarikázott lila hagymát keverek.

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!