Hozzávalók a csirke páchoz:
- 80 dkg csirkemellfilé,
- 3 dl natúr joghurt,
- 2 ek tandoori fűszerkeverék,
- 1 dl friss citromlé,
- 4 ek olaj a hús pirításához,
A szószhoz:
- 3 db nagyobb vöröshagyma,
- 6 ek olaj,
- 5 gerezd fokhagyma,
- 2 tk frissen reszelt gyömbér, (vagy szárított )
- csili ízlés szerint,
- 1 tk őrölt római kömény,
- 1 ek mustár,
- 1 tk garam masala,
- 2 tk kurkuma,
- 3 dl paradicsompüré,
- 4-5 lehámozott paradicsom,
- 2 dl natúr joghurt,
- csilipaprika,
Elkészítése:
A csirke mellfilét közepes méretűre felkockázom. A joghurtba keverem a tandori fűszerkeveréket, a sót, a citromlevet, majd a felkockázott húsra öntöm. Alaposan összekeverem, majd a hűtőbe teszem egy éjszakára.
Másnap a joghurtos pácból a húskockákat kiszedem, lecsöpögtetem, a joghurtos pácot félreteszem. Egy serpenyőben, pár kanál felforrósított olajon megpirítom a húskockákat, majd kiszedem és félreteszem.
Felaprítom a vöröshagymát, és egy serpenyőben, közepes lángon az olajban megfonnyasztom.
Hozzáadom a lereszelt fokhagymát, és a gyömbért. Kevergetve pár percig pirítom, majd megszórom a csiliporral, a római köménnyel, a garam masalával, és a kurkumával. Ráöntök 1/2 dl vizet, és pár percig párolom.
Hozzákeverem a mustárt, a paradicsompürét, majd a felaprított paradicsomot.Megsózom, majd lassú tűzön, kevergetve főzöm, amíg a vöröshagyma megpuhul. Közben időnként az elfőtt vizet apránként pótlom.
Beleteszem az előpirított húskockákat és a félretett fűszeres-joghurtos pácot. Elkeverem, majd addig főzöm, amíg a hús teljesen megpuhúl. Ha szükséges az elfőtt levet kevés vízzel pótlom, de összességében egy sűrű szószt kell kapnom.
Tálalás előtt hozzákeverek 2 dl joghurtot. Apróra felkarikázott csilipapikát szórok a tetejére.
Párolt rizzsel tálalom, amibe felaprított kápia paprikát, és felkarikázott lila hagymát keverek.
Kommentek