Hozzávalók:
- 1 kg vaddisznóhús (lapocka )
- 5 dl vörösbor,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 25 dkg sárgarépa,
- 25 dkg fehérrépa,
- 1 dl sűrű paradicsomlé vagy 5 dkg vízzel hígított paradicsompüré,
- 2 ek vörösborecet,
- 1 nagy ek. áfonyalekvár,
- 1 mk. szárított kakukkfű,
- 3 db babérlevél,
- 2 ek olaj,
- só,
- bors,
Elkészítése:
A húst megmosom, lecsöpögtetem, és felkockázom.
Egy mélyebb serpenyőben, vagy cseréptálban felforrósítom az olajat, erős tűzön néhány percig pirítom rajta a húst.
Rádobom az apróra felkockázott hagymát, a felkarikázott répákat, a babérlevelet, a kakukkfüvet, majd ráöntöm a paradicsomlevet, és a borecetet.
Sóval és borssal ízesítem, összekeverem, majd felöntöm a vörösborral, és mérsékelt tűzön, lefedve párolom.
Félidőben, ( kb 1 óra múlva ) hozzákeverem az áfonyalekvárt, és tovább párolom.
Amikor a hús megpuhult a babérleveleket kidobom, majd ” kihalászom” a zöldségek nagy részét, és egy kevés lé hozzáadásával összeturmixolom. Ezt a sűrű zöldséges szószt visszaöntöm a raguba, és még egyszer felforralom. Máris tálalhatom.
Burgonyakrokettet, petrezselymes párolt rizst vagy olasz tésztát adok mellé köretként.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: