Anna konyhája

Vörösboros vaddisznóragu

   

Hozzávalók:

  1. 1 kg vaddisznóhús (lapocka )
  2. 5 dl vörösbor,
  3. 1 nagy fej vöröshagyma,
  4. 25 dkg sárgarépa,
  5. 25 dkg fehérrépa,
  6. 1 dl sűrű paradicsomlé vagy 5 dkg vízzel hígított paradicsompüré,
  7. 2 ek vörösborecet,
  8. 1 nagy ek. áfonyalekvár,
  9. 1  mk. szárított kakukkfű,
  10. 3 db babérlevél,
  11. 2 ek olaj,
  12. só,
  13. bors,

Elkészítése:

A húst megmosom, lecsöpögtetem, és felkockázom.

Egy mélyebb serpenyőben, vagy cseréptálban felforrósítom az olajat, erős tűzön néhány percig pirítom rajta a húst.

Rádobom az apróra felkockázott hagymát, a felkarikázott répákat, a babérlevelet, a kakukkfüvet, majd ráöntöm a paradicsomlevet, és a borecetet.

Sóval és borssal ízesítem, összekeverem, majd felöntöm a vörösborral, és mérsékelt tűzön, lefedve párolom.

Félidőben, ( kb 1 óra múlva ) hozzákeverem az áfonyalekvárt, és tovább párolom.

Amikor a hús megpuhult a babérleveleket kidobom, majd ” kihalászom” a zöldségek nagy részét, és egy kevés lé hozzáadásával összeturmixolom. Ezt a sűrű zöldséges szószt visszaöntöm a raguba, és még egyszer felforralom. Máris tálalhatom.

Burgonyakrokettet, petrezselymes párolt rizst vagy olasz tésztát adok mellé köretként.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!