Aszalt gyümölcslap

     

Hozzávalók: (2 laphoz)

1 kg bármilyen gyümölcs, megtisztítva, felaprítva, ( eddig ilyen párosításokat próbáltam ki, mindegyik finom lett )

  1. szőlő+ szilva+ körte tetszőleges arányban
  2. körte+alma,
  3. őszibarack+ körte,

Elkészítése:

Az előkészített gyümölcsöket folyadék nélkül a turmixgépbe teszem. Először a levesebb gyümölcsökből teszek bele egy keveset, ( szőlő vagy leves, érett barack ) majd amikor a gép már beindult, könnyedén forog, akkor teszem hozzá a többit.

2 db szilikonos sütőlapot, vagy szilikonos sütőpapírt előkészítek, és arra kanalazom rá a gyümölcspépet, majd egy spatulával elsimítom.

Tehetem elektromos aszalóba,

sütőbe, rácsra, (50 °C-on, légkeveréssel, résnyire kitámasztott ajtóval )

napkollektoros “igazi ” aszalóba,

vagy kemencébe. ( kenyérsütés után remekül lehet hasznosítani a megmaradt hőt ! )–én a két utolsóval aszaltam.

Teljesen el fog párologni a gyümölcsök nedvessége, és egy vékony, ropogós ostyalapot kapok.

Óvatosan lehúzom az aljáról a papírt vagy a sütőlapot. Felszeletelve nagyon finom ropogtatnivaló, kiváló vendégváró 

Hűvös, száraz helyen tárolható.

Címkék: , ,
Tovább a blogra »