Hozzávalók: (2 laphoz)
1 kg bármilyen gyümölcs, megtisztítva, felaprítva, ( eddig ilyen párosításokat próbáltam ki, mindegyik finom lett )
Elkészítése:
Az előkészített gyümölcsöket folyadék nélkül a turmixgépbe teszem. Először a levesebb gyümölcsökből teszek bele egy keveset, ( szőlő vagy leves, érett barack ) majd amikor a gép már beindult, könnyedén forog, akkor teszem hozzá a többit.
2 db szilikonos sütőlapot, vagy szilikonos sütőpapírt előkészítek, és arra kanalazom rá a gyümölcspépet, majd egy spatulával elsimítom.
Tehetem elektromos aszalóba,
sütőbe, rácsra, (50 °C-on, légkeveréssel, résnyire kitámasztott ajtóval )
napkollektoros “igazi ” aszalóba,
vagy kemencébe. ( kenyérsütés után remekül lehet hasznosítani a megmaradt hőt ! )–én a két utolsóval aszaltam.
Teljesen el fog párologni a gyümölcsök nedvessége, és egy vékony, ropogós ostyalapot kapok.
Óvatosan lehúzom az aljáról a papírt vagy a sütőlapot. Felszeletelve nagyon finom ropogtatnivaló, kiváló vendégváró
Hűvös, száraz helyen tárolható.