Anna konyhája

Mississippi pite

    

Hozzávalók  a tésztához:

  1. 17 dkg finomliszt,
  2. 2 ek cukor,
  3. csipet só,
  4. 9 dkg hideg vaj,
  5. 1 tojás,

A töltelékhez:

  1. 10 dkg méz,
  2. 8 dkg cukor,
  3. 6 dkg vaj,
  4. 12 dkg 70 %-os étcsokoládé,
  5. 3 tojás,

A díszítéshez:

  1. 5 dkg étcsokoládé,
  2. 1/2 dl habtejszín,

Elkészítése:

Kivajazok és kilisztezek egy 22 cm-es átmérőjű és 4 cm magas, lekapcsolható oldalú piteformát.

A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverem, majd hozzákockázom a vajat, és szétmorzsolom benne. Hozzáütöm a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrom.

Enyhén lisztezett deszkán 1/2 cm vékony, 28 cm átmérőjű körlapra kinyújtom. Kibélelem vele a piteformát úgy, hogy a forma oldalához is óvatosan odanyomkodom, majd a felesleges tésztát egy sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Folpackkal lefedem, és egy órára a hűtőbe teszem.

A töltelékhez a mézet, a cukrot és a vajat mérsékelt lángon kevergetve összemelegítem, hogy a cukor elolvadjon. Lehúzom a tűzről, és simára keverem benne a csokoládét, majd langyosra hűtöm. Közben robotgéppel keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.

A tésztát kiveszem a hűtőből, eltávolítom a folpackot, és egyenletesen elterítem benne a tölteléket.

175 °C-on, légkeverésen, kb 25-30 perc alatt készre sütöm. A formából kiemelve,  rácsra téve hagyom kihűlni.

A tejszínt összeolvasztom a csokoládéval, és a kihűlt süteményre öntöm. Hűtőbe teszem, megvárom amíg a csokoládé megdermed, és már tálalhatom is .

  

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!