Hozzávalók a tésztához:
- 17 dkg finomliszt,
- 2 ek cukor,
- csipet só,
- 9 dkg hideg vaj,
- 1 tojás,
A töltelékhez:
- 10 dkg méz,
- 8 dkg cukor,
- 6 dkg vaj,
- 12 dkg 70 %-os étcsokoládé,
- 3 tojás,
A díszítéshez:
- 5 dkg étcsokoládé,
- 1/2 dl habtejszín,
Elkészítése:
Kivajazok és kilisztezek egy 22 cm-es átmérőjű és 4 cm magas, lekapcsolható oldalú piteformát.
A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót összekeverem, majd hozzákockázom a vajat, és szétmorzsolom benne. Hozzáütöm a tojást, és gyors mozdulatokkal összegyúrom.
Enyhén lisztezett deszkán 1/2 cm vékony, 28 cm átmérőjű körlapra kinyújtom. Kibélelem vele a piteformát úgy, hogy a forma oldalához is óvatosan odanyomkodom, majd a felesleges tésztát egy sodrófa végiggörgetésével eltávolítom. Folpackkal lefedem, és egy órára a hűtőbe teszem.
A töltelékhez a mézet, a cukrot és a vajat mérsékelt lángon kevergetve összemelegítem, hogy a cukor elolvadjon. Lehúzom a tűzről, és simára keverem benne a csokoládét, majd langyosra hűtöm. Közben robotgéppel keverem, majd egyenként hozzáadom a tojásokat.
A tésztát kiveszem a hűtőből, eltávolítom a folpackot, és egyenletesen elterítem benne a tölteléket.
175 °C-on, légkeverésen, kb 25-30 perc alatt készre sütöm. A formából kiemelve, rácsra téve hagyom kihűlni.
A tejszínt összeolvasztom a csokoládéval, és a kihűlt süteményre öntöm. Hűtőbe teszem, megvárom amíg a csokoládé megdermed, és már tálalhatom is .
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: