Hozzávalók:
- 60 dkg szilva és szőlő vegyesen,
- 14 dkg babapiskóta,
- 10 dkg vaj vagy margarin,
- 4 tojás,
- só,
- 10 dkg cukor vagy édesítőszer,
- 1 csom vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
Elkészítése:
A gyümölcsöket megmosom. A szilvát kimagozom, és félbe vagy negyedbe vágom.
A babapiskótát ledarálom, vagy finom morzsává töröm.
A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.
A vajat habosra keverem a cukorral , a vaníliával, ízesítem a citromhéjjal, majd egyenként hozzákeverem a tojássárgákat. Lyukak fakanállal több részletben beleforgatom a felvert tojáshabot úgy, hogy a piskótamorzsát mindig a tetejére szórom.
A masszát egy kivajazott, és morzsával kiszórt cseréptálba öntöm, megszórom a szőlővel és a szilvával.
180 °C-ra előmelegített sütőben, 50-60 percet sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kissé hűlni hagyom, majd fahéjas porcukorral beszórom. Kisebb-nagyobb adagokat kikanyarítva belőle, még langyosan tálalom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: