Anna konyhája

Szőlős szilvafelfújt

Hozzávalók:

  1. 60 dkg szilva és szőlő vegyesen,
  2. 14 dkg babapiskóta,
  3. 10 dkg vaj vagy margarin,
  4. 4 tojás,
  5. só,
  6. 10 dkg cukor vagy édesítőszer,
  7. 1 csom vaníliás cukor,
  8. 1 citrom reszelt héja,

Elkészítése:

A gyümölcsöket megmosom. A szilvát kimagozom, és félbe vagy negyedbe vágom.

A babapiskótát ledarálom, vagy finom morzsává töröm.

A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem.

 A vajat habosra keverem a cukorral , a vaníliával,  ízesítem a citromhéjjal, majd  egyenként hozzákeverem a tojássárgákat. Lyukak fakanállal  több részletben beleforgatom a felvert tojáshabot úgy, hogy a piskótamorzsát mindig a tetejére szórom.

A masszát egy kivajazott, és morzsával kiszórt cseréptálba öntöm, megszórom a szőlővel és a szilvával.

180 °C-ra előmelegített sütőben, 50-60 percet sütöm. Tűpróbával ellenőrzöm. Kissé hűlni hagyom, majd fahéjas porcukorral beszórom. Kisebb-nagyobb adagokat kikanyarítva belőle, még langyosan tálalom.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!