Anna konyhája

Csokoládés-Körtés Galette

   

Hozzávalók:

  1. 18 dkg liszt,
  2. 1 ek cukor,
  3. csipet só,
  4. 7 dkg hideg vaj,
  5. 4 ek víz,

A töltelékhez:

  1. 2 ek barack lekvár,
  2. 10 dkg 70 %-os étcsokoládé apróra törve,
  3. 5-6 db érett, de nem puha körte,

Elkészítése:

A körtéket meghámozom, magházát kikanyarítom, és cikkekre felvágom.

A tésztához a lisztet, a cukrot, és a sót összekeverem, majd rákockázom a vajat, és szétmorzsolom benne. Apránként hozzáadom a vízet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok belőle. A tésztát folpackba csomagolom, és fél órát sa hűtőben pihentetem.

A tésztát egy sütőpapírra helyezem és lisztezett nyújtófával, kb 30 cm-es körlapot nyújtok belőle. Nem baj, ha a széle egy kissé töredezett, szabálytalan.   Egy gyors mozdulattal a sütőpapírt áthúzom egy üres sütőlapra, és ott folytatom tovább a munkát.

A kinyújtott tésztát baracklekvárral vékonyan megkenem úgy, hogy a szélén egy 5 cm-es peremet üresen hagyok. Rászórom a fehér csokoládét, majd a körteszeleteket elrendezem a lekváros részen. A tészta üres szélét visszahajtom a körtékre.

200 °C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöm. A süteményt sütőpapírostól átemelem egy rácsra, és ott hagyom kihűlni. A tetejét porcukorral finoman behintem.

A körte helyett remek lehet almával vagy birssel is !

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!