Hozzávalók:
- 18 dkg liszt,
- 1 ek cukor,
- csipet só,
- 7 dkg hideg vaj,
- 4 ek víz,
A töltelékhez:
- 2 ek barack lekvár,
- 10 dkg 70 %-os étcsokoládé apróra törve,
- 5-6 db érett, de nem puha körte,
Elkészítése:
A körtéket meghámozom, magházát kikanyarítom, és cikkekre felvágom.
A tésztához a lisztet, a cukrot, és a sót összekeverem, majd rákockázom a vajat, és szétmorzsolom benne. Apránként hozzáadom a vízet, és gyors mozdulatokkal tésztát gyúrok belőle. A tésztát folpackba csomagolom, és fél órát sa hűtőben pihentetem.
A tésztát egy sütőpapírra helyezem és lisztezett nyújtófával, kb 30 cm-es körlapot nyújtok belőle. Nem baj, ha a széle egy kissé töredezett, szabálytalan. Egy gyors mozdulattal a sütőpapírt áthúzom egy üres sütőlapra, és ott folytatom tovább a munkát.
A kinyújtott tésztát baracklekvárral vékonyan megkenem úgy, hogy a szélén egy 5 cm-es peremet üresen hagyok. Rászórom a fehér csokoládét, majd a körteszeleteket elrendezem a lekváros részen. A tészta üres szélét visszahajtom a körtékre.
200 °C-ra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütöm. A süteményt sütőpapírostól átemelem egy rácsra, és ott hagyom kihűlni. A tetejét porcukorral finoman behintem.
A körte helyett remek lehet almával vagy birssel is !
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: