Hozzávalók:
- 45 dkg liszt,
- 20 dkg vaj vagy margarin,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- csipet só,
- 10 dkg cukor vagy édesítőszer,
Töltelék:
- 70-80 dkg kimagozott szilva,
- 1-2 ek fahéjas cukor,
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit kézzel elmorzsolom finom szemcsés állagúra. Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, majd a tészta 2/3-át beleszórom, majd kézzel egyenletesen elterítem, belenyomkodom.
A kimagozott, kettévágott szilvákkal,- a vágott felületükkel felfelé, – kirakom a tészta tetejét. Rászórom a fahéjas cukrot, majd a maradék morzsát egyenletesen a tetejére szórom. 180 °C-ra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt ropogósra sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukorral megszórom, négyzetes szeletekre vágom, és süteményes tálra rakom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: