Anna konyhája

Szilvás morzsatorta

     

Hozzávalók:

  1. 45 dkg liszt,
  2. 20 dkg vaj vagy margarin,
  3. 1 csomag vaníliás cukor,
  4. csipet só,
  5. 10 dkg cukor vagy édesítőszer,

Töltelék:

  1. 70-80 dkg kimagozott szilva,
  2. 1-2 ek fahéjas cukor,

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit kézzel elmorzsolom finom szemcsés állagúra. Egy kb 20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelek, majd a tészta 2/3-át beleszórom, majd kézzel egyenletesen elterítem, belenyomkodom.

A kimagozott, kettévágott szilvákkal,- a vágott felületükkel felfelé, – kirakom a tészta tetejét. Rászórom a fahéjas cukrot, majd a maradék morzsát egyenletesen a tetejére szórom.  180 °C-ra előmelegített sütőben, 20-30 perc alatt ropogósra sütöm. A tepsiben hagyom kihűlni, majd porcukorral megszórom, négyzetes szeletekre vágom, és süteményes tálra rakom.

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!