Hozzávalók:
- 1/2 kg burgonya,
- só,
- 1 tojás,
- 2-3 dkg vaj,
- 25-30 dkg rétesliszt,
- olaj,
Elkészítése:
A burgonyát alaposan megmosom, és héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Teszek rá egy kiskanál sót, majd a vajjal, a tojással, és a liszttel összegyúrom. A tészta nem ragadhat a kezemre, de puha kell, hogy legyen.
A tészta kifőző fazékba vizet forralok, egy kis só hozzáadásával.
Egy serpenyőbe 2 -3 ek olajat öntök, ebbe fogom kiszedni a megfőtt nudlikat.
Amíg a víz felforr, elkészítem a kis nudlikat.A tésztát darabokra vágom, és mindegyikből ujjnyi vastag rudakat sodrok. 2 – 3 cm -re vagdalom, esetleg a villa hátulján végigpödröm.
A forró, lobogó, sózott vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 – 3 percig főzöm, majd alaposan lecsöpögtetem, pár percet állni hagyom. Az előre elkészített serpenyőbe öntöm, és pár percig nagy lángon kevergetve a nedvességet elpárologtatom.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: