Anna konyhája

Magyar nudli vagy olasz gnocchi

 

Hozzávalók:

  1. 1/2 kg burgonya,
  2. só,
  3. 1 tojás,
  4. 2-3 dkg vaj,
  5. 25-30 dkg rétesliszt,
  6. olaj,

Elkészítése:

 A burgonyát alaposan megmosom, és héjában megfőzöm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Teszek rá egy kiskanál sót, majd a vajjal, a tojással, és a liszttel összegyúrom. A tészta nem ragadhat a kezemre, de puha kell, hogy legyen.

A tészta kifőző fazékba vizet forralok, egy kis só hozzáadásával.

Egy serpenyőbe 2 -3 ek olajat öntök, ebbe fogom kiszedni a megfőtt nudlikat.

Amíg a víz felforr, elkészítem a kis nudlikat.A tésztát darabokra vágom, és mindegyikből ujjnyi vastag rudakat sodrok. 2 – 3 cm -re vagdalom, esetleg a villa hátulján  végigpödröm.

A forró, lobogó, sózott vízben kifőzöm. Ha feljöttek a víz tetejére, még 2 – 3 percig főzöm, majd alaposan lecsöpögtetem, pár percet állni hagyom. Az előre elkészített serpenyőbe öntöm, és pár percig nagy lángon kevergetve a nedvességet elpárologtatom. 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!