Hozzávalók:
Elkészítése:
1 dl langyos tejben elkeverem a cukrot, majd belemorzsolom az élesztőt, és pár perc alatt felfuttatom. A lisztet átszitálom, majd a közepébe mélyedést készítek, és beleütöm a tojást, hozzáadom a sót, az olajat. A többi tej hozzáadásával sima, rugalmas tésztát dagasztok. Letakarom, és 1 órát kelesztem.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre kiborítom, és 8 egyenlő részre osztom. Mindegyik darabot gombóccá formázom,majd 30 percet letakarva pihentetem. Tányér méretű, kerek lappá sodrom őket, majd olvasztott vajjal megkenem. 4-4 lapot egymásra helyezek, majd nagy körré nyújtom. 12 körcikkre felvágom, és a szélesebb végüknél kezdve, mindegyiket sodró mozdulatokkal, a végét magunk felé húzva kifli formára feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakom, langyos tejjel lekenem, és letakarva pihentetem, amíg a sütő felmelegszik. Mielőtt betenném, ismét tejjel lekenem, majd, 180 °C-ra előmelegített sütőben, szép pirosra sütöm.