Hozzávalók:
Elkészítése:
A sertésszívet megmosom, majd annyi vízben, ami éppen ellepi felteszem főni. Sózom, egész borssal, babérlevéllel és fokhagymával fűszerezem. Félpuhára előfőzöm. A pácléből kiemelem, a vizét félreteszem. A szívet vékony, hosszú csíkokra felvágom.
A felkockázott szalonnát a sertészsírban ropogósra kisütöm. A pörcöt kiveszem és a maradék zsírban a felaprított vöröshagymát üvegesre pirítom. Rádobom a felszeletelt szívet, pár percig kevergetve lepirítom, majd a tűzről lehúzva rászórom a pirospaprikát, és elkeverem. Felöntöm a vörösborral, és visszateszem a tűzre. Sózom, borsozom, hozzáteszem a felkarikázott zöldpaprikát és a paradicsomot. Lassú tűzön, lefedve párolom, néha megkeverem. Ha elfőné a levét a vörösborral, vagy a leszűrt páclével lassan, apránként, és fokozatosan pótolom. Mielőtt készre főne, hozzáadom a felszeletelt gombát, és készre főzöm.
A frissen kifőzött nudlit összekeverem a félretett, kisütött szalonnával, és a forró gombás-szívpörkölttel tálalom.