Anna konyhája

Lila hagymás krumplisaláta

 

Hozzávalók:

  1. 4 fej lila hagyma,
  2. 50 dkg főzni való újburgonya,
  3. só,
  4. kb 2.3 ek cukor,(ízlés szerint)
  5. kb 1 ek ecet,(ízlés szerint)

Elkészítése :

A lila hagymás krumplisalátával kezdem, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni.

Elkészítem a salátalevet. A vízben feloldom a cukrot és a sót, majd tovább ízesítem az ecettel. 

A burgonya héját lekaparom, ha apró szeműt sikerül szereznem, akkor vagy egészben hagyom, vagy félbevágom.

Sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd hideg vizet engedek rá, hogy ne főljön tovább, egészben maradjanak a szemek.

Amíg hűl a burgonya a lila hagymát megtisztítom, uborkagyalun vékony karikákra szelem.

A burgonyát és a lila hagymát egy tálba rétegezve lerakom, majd ráöntöm az ecetes levet. A lé éppen ellepje a salátát. Lefedem, és pár órát állni hagyom hűvös helyen, vagy a hűtőben.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!