Hozzávalók:
- 4 fej lila hagyma,
- 50 dkg főzni való újburgonya,
- só,
- kb 2.3 ek cukor,(ízlés szerint)
- kb 1 ek ecet,(ízlés szerint)
Elkészítése :
A lila hagymás krumplisalátával kezdem, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni.
Elkészítem a salátalevet. A vízben feloldom a cukrot és a sót, majd tovább ízesítem az ecettel.
A burgonya héját lekaparom, ha apró szeműt sikerül szereznem, akkor vagy egészben hagyom, vagy félbevágom.
Sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd hideg vizet engedek rá, hogy ne főljön tovább, egészben maradjanak a szemek.
Amíg hűl a burgonya a lila hagymát megtisztítom, uborkagyalun vékony karikákra szelem.
A burgonyát és a lila hagymát egy tálba rétegezve lerakom, majd ráöntöm az ecetes levet. A lé éppen ellepje a salátát. Lefedem, és pár órát állni hagyom hűvös helyen, vagy a hűtőben.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: