Anna konyhája

Haltöpörtyű

    

Hozzávalók:

  1. kb 1 kg pontyfilé, ( lehetőleg a hasaalja )
  2. só,
  3. hal fűszerkeverék,
  4. 1 ek őrölt fűszerpaprika,
  5. kukoricaliszt,
  6. olaj a sütéshez,

A salátához.

  1. 4 fej lila hagyma,
  2. 50 dkg főzni való újburgonya,
  3. só,
  4. kb 2.3 ek cukor,(ízlés szerint)
  5. kb 1 ek ecet,(ízlés szerint)

Elkészítése a salátának:

A lila hagymás krumplisalátával kezdem, hogy legyen ideje az ízeknek összeérni.

Elkészítem a salátalevet. A vízben feloldom a cukrot és a sót, majd tovább ízesítem az ecettel. 

A burgonya héját lekaparom, ha apró szeműt sikerül szereznem, akkor vagy egészben hagyom, vagy félbevágom.

Sós vízben megfőzöm, leszűröm, majd hideg vizet engedek rá, hogy ne főljön tovább, egészben maradjanak a szemek.

Amíg hűl a burgonya a lila hagymát megtisztítom, uborkagyalun vékony karikákra szelem.

A burgonyát és a lila hagymát egy tálba rétegezve lerakom, majd ráöntöm az ecetes levet. A lé éppen ellepje a salátát. Lefedem, és pár órát állni hagyom hűvös helyen, vagy a hűtőben.

Elkészítése a haltöpörtyűnek:

Az igazi haltöpörtyűhöz természetesen a zsírosabb hasaalja, de általában  az egész ponty feldolgozásra kerül ezen címszó alatt. 

A pontyot kifilézés előtt megnyúzom.

A kifilézett pontyot 1 cm-nyi vékony, 6-8 cm hosszú szeletekre felvágom. Megsózom és fél órát állni hagyom.

A kukoricalisztet, a halfűszert, és a fűszerpaprikát összekeverem. A felszeletelt halat ebbe a lisztes-fűszeres  keverékbe forgatom.

Az olajsütőbe 70 °C-ra hevítem az olajat, és a halszeleteket pár perc alatt aranybarnára sütöm. Papírszalvétán lecsöpögtetem, majd azonnal melegen tálalom a lila hagymás krumpli salátával.

 

 

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!